Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ НЕБИТAН ЗA ФРAНЦУЗЕ? Премијера у Паризу дочекао обични државни секретар

0

Председник владе Србије Aлександар Вучић допутовао је данас, у среду 14.09., у Париз.

Фотографија преузета са фејсбук налога Александар Вучић

Фотографија преузета са фејсбук налога Александар Вучић

Док Вучић све стране званичнике дочекује на аеродрому, њега је у Паризу, не на аеродрому, дочекао обични државни секретар.

Како пише на сајту Владе Србије, Вучића је уз највише државне почасти на тргу “Le grand Cour de Invalides” дочекао француски државни секретар за европске послове Aрлем Дезир.

Свестан да му није приређен дочек за правог државника, Вучић је покушао да га представи као нешто изузетно.

– Дочек који је тешко видети, величанствен и готово невероватан, почаст је која је указана Србији, не мени, рекао је Вучић и додао да то показује да је Србија поново поштована, да је Србија поново земља са значајном репутацијом и угледом у свету и у пријатељској Француској.

Вучић у Паризу: Плашим се за мир на Балкану

Нe плашим се за будућност Србије на економском плану и мој једини страх је од нестабилности у региону. Односи Београда и Приштине нису највећи проблем, забринутији сам због напетости у односима Срба и Бошњака, и односима та два народа и Хрвата. У Србији живи 250.000 Бошњака, а у Босни милион Срба. Мој сан је царинска унија свих земаља на Балкану.

 Ово је данас, уочи почетка званичних сусрета у Паризу, поручио српски премијер Aлександар Вучић, нагласивши да та унија „не би била још једна Југославија“. Он је поновио да се Србија противи уласку Косова и Метохије у УН и истакао посвећеност процесу придруживања Србије ЕУ:

– Већина Срба мисли да улазак у ЕУ угрожава наше националне интересе, али то је наш стратешки циљ. Желимо добре односе с Русијом и то није седење на две столице.

Вучића је у кругу париског Војно-меморијалног комплекса „Дом инвалида“ дочекао државни секретар за европске послове Aрлем Дезир, уз интонирање „Боже правде“ и „Марсељезе“.

Након тога премијер је обишао вечну кућу славног француског војсковође Наполеона Бонапарте и положио венац на спомен-плочу српским борцима, који су се као савезници ФранцускA борили у Првом и Другом светском рату.