Прочитај ми чланак

Вучић не говори истину: Позивао опозицију на тучу бар 4 пута

0

Након инцидента у Председништву, који је практично сам испровоцирао, Александар Вучић је јавно изговорио да он представнике и лидере опозиције никада није позивао на тучу. И све би то било у реду када би то било тачно. А није. До сада је најмање четири пута звао опозицију јавно на обрачун.

Како је објаснио председник, није тачно да је некога звао на тучу, већ је, како је објаснио, рекао да они дођу да њега туку.

Изјаву коју је Вучић дао на конференцији за новинаре у Палати Србија прошле седмице, није потребно пажљиво анализирати јер је и на прво слушање и читање све јасно. Председник је поручио је врху Народне странке да је спреман да се потуче са њима.

Јун 2021. – „На мене једног вас петорица се скупите“

“Ево ја их молим, комплетно руководство те странке, пошто су много снажни, немојте друге, на мене једног вас петорица се скупите. Овај црногорски националиста, следбеник Секуле Дрљевића, Боривоје Боровић, онај из Трстеника, па онај Гајић, Вук Јеремић и Бора Новаковић. Ево вас петорица мене личнујте, немојте неког другог, да видим како ћете вас петорица заједно то да урадите. Немојте друге, што да гоните ове недужне, обичне људе. Вас петорица дођите”, позвао је председник Србије.

И онда су они дошли. А председник се изненадио и изнервирао.

Уследила је санација штете и покушај председника да убеди јавност да он позив на тучу није упутио.

Чињеница је да је управо то урадио и да то није први пут.

Мај 2021. – „Дођите, ја ћу сам да изађем“

Александар ВуцицАлександар Вучић у емисији Прва тема на телевизији Прва Фото:Сцреенсхот/Тв Прва
Само месец дана раније председник Србије је опозицију такође позивао на“обрачун“. Све је забележено током гостовања на ТВ Прва.

Тада је, поред позива упућеном наводном шефу кавачког клана Радоју Звицеру да га убије и причи о људским ћевапима, апеловао на своје неистомишљенике да понесу куке и мотике и да ће он сам да се потуче са њима и наравно – да ће их савладати.

“Дођи ти Ст. Протићу, Ђиласу, Јермићу, Јово Бакићу. Хајде дођите заједно, узмите и куку и мотику, ја ћу сам да изађем без ичега. Хајд’ па да вас видим шта ћете да урадите, јунаци једни”, поручивао им је Вучић.

Јун 2020. – „Реците где да дођем“

Готово тачно годину дана раније, председник Србије је поновио скоро па идентичан позив.

И тад је говорио о својој храбрости, поручујући да ће сам изаћи на крај са њих петорицом, јер је снажнији и паметнији.

“Дођите сва петорица. Обрадовић, Јеремић, Ђилас, Бакић. Реците где да дођем. Вас петорица на мене једног да пребијете, да добијем те грдне батине. Хајде, урадите то већ једном, немојте више да кукате и плачете”, рекао је тада Вучић.

Новембар 2017. – „Ево скупите се сви и дођите“

И 2017. током гостовања на ТВ Хепи код Миломира Марића, Вучић је такође говорио да се не плаши никога и да је спреман сам да се потуче против више људи одједном.
“Да нећеш ти Вуче Јеремићу или ти Саша Јанковићу да ме шутираш. Ево скупите се сви и дођите. Мене да бијете који радим по цео дан, ви нерадници једни који никад ништа не радите само чекате да опљачкате ову земљу. Ја Вас да се плашим? Па ви нисте нормални“, рекао је тада Вучић.

Лидери и чланови опозиције све до сада нису одговарали на позиве председника Србије. На последњи јесте Народна странка.

Председник те странке Вук Јеремић рекао је да су отишли до председништва да питају Александра Вучића „да ли је он нормалан“.