Прочитај ми чланак

Вучић напао Кокезу и Стефановића: Где је 800.000 евра?

0

Александар Вучић, лидер СНС и у слободно време председник Србије, чини се да ужива у томе да дисциплинује сараднике путем прорежимских таблоида, шаљући им више него јасне поруке, а на исти потез одлучио се и данас. Јер, преко таблоида "Објектив" напао је Небојшу Стефановића и Славишу Кокезу, чланове напредњака, које је питао "где је 800 хиљада евра".

Вучић је тако поново запретио најближим сарадницима, који су у овом гласилу и раније били на мети напредњачког лидера. Оптуживани су Кокеза и Стефановић за разне афере, а сада им се на душу ставља „план за пљачку грађана Србије склапањем посла око изградње хангара на војном аеродрому Лађевци“, пише овај таблоид.

Како је навео медиј који контролише лидер Српске напредне странке, од посла чија је договорена вредност 533 милиона динара, „ортаци Стефановић и Кокеза добри су око 800.000 евра“.

– У питању је поверљиви посао, није било јавне набавке за овај посао и све се ради „испод жита“. Фирма „Енергопројект“ добила је посао захваљујући Кокези, који је претходно договорио са Стефановићем поделу плена. Пошто је већински власник „Енергопројекта“ Кокезин блиски сарадник Доброслав Бојовић, ово је био најједноставнији начин да се све изведе далеко од очију јавности – причају саговорници „Објектива“ из Министарства одбране.

Даље се наводи да су још две фирме послале понуде за изградњу, а њихова понуда је била мања за 800.000 евра од оне коју је Министарству дао „Енергопројект“, а управо ће за разлика од скоро 100 милиона динара (800 хиљада евра) завршити у Стефановићевим и Кокезиним џеповима, закључује медиј који контролише Вучић.