Прочитај ми чланак

Вучић напао Бјелогрлића, подржао Антонијевића, споменуо и Боркову крваву кошуљу

0

Председник Српске напредне странке Александар Вучић гостовао је вечерас на телевизији Хаппy у емисији "Ћирилица", где је причао о инциденту у Нишу, где је глумац Драган Бјелогрлић ударао режисера Предрага Антонијевића, јавно судећи Бјелогрлићу. И то није било све, већ је овај случај упоредио са нападом на Борка Стефановића у Крушевцу, учинивши то на скандалозан начин.

Да подсетимо, Борко Стефановић је 2018. године нападнут металним шипкама у Крушевцу, после чега му је глава била разбијена. И после тога Вучић изјави следеће:

– У овој земљи пре три године почеле су демонстрације које су трајале више од годину дана. После напада на Борка Стефановића, а не заборавите да је тада држава све урадила. А тај напад је био далеко мањег интензитета од овог данас. Данас сте могли да видите једну другу ствар. Да је дозвољено тући свакога за кога они мисле да није њихов, да га је дозвољено крвнички тући. И мисле да имеју право на то. Мало сам погледао снимак, нисам у целини видео цео снимак. Суштина је у томе је да они хоће да кажу, сладострасно навијају пребијању човека – рекао је Вучић и наставио:

– Данас кажу да Антонијевић није био позван на тај фестивал. Али, ‘ајде да направимо паралелу. Ни Борка нико није звао у Крушевац. Да ли је могуће да све оправдавамо кроз призму политике? Као они који су се радовали кад је Ђинђић убијен, што није нормално, или кад је Милошевић убијен или умро, тако ни ово данас није нормално – рекао је он.

Напоменимо и то, Антонијевић тврди да га је Бјелогрлић напао јер му смета што је снимљена „Дара из Јасеновца“, као и то што га је пре пет година пријавио за корупционашке радње у Филмском центру Србије.

„Твитер политичко оружје у рукама ЦИА или Пентагона“

Вучић се затим пребацио на причу о Твитеру, који је означио прорежимске медије као гласила која сарађују са Владом Србије. И ту се видно изнервирао.

– У ствари видите ко су прави цензори. Ја немам ту длаке на језику, немам страх, и рекао сам да ме искључе и избришу налог. Наћи ћу ја начин да дођем до народа, пошто ја не идем на одмор. Они праве праву цензуру. Етикетирали су људе и редакције, којима су ставили ту налепницу, у моралном, политичком и сваком другом смислу. Етикетирали су људе који нису финансирани од стране државе. Ту етикету нема ни ББЦ, ни Глас Америке, али ни хрватски или црногорски јавни сервис – рекао је председник СНС, истаквши да се на тај начин „смањује видљивост етикетираним медијима, чиме им се одузимају читаност и новац“.