Прочитај ми чланак

Вучић и митинг у Нишу: Дрес-код и строга правила понашања

0

Бројни запослени у јавним предузећима југа Србије, Градској управи и Комуналној милицији из Ниша, представници месних и других одбора и чланови и симпатизери СНС-а окупљали су се у различитим деловима парка Чаир како би организовано кренули ка колском улазу хале "Чаир" где је у 17 сати почела завршна конвенција напредњака на којој ће говорити члан СНС-а и председник Србије Александар Вучић. Члановима странке стигли су детаљна упутства о понашању и облачењу, али и мајице са натписом "Ми нисмо геноцидан народ".

„Да се председник Вучић не би љутио“: Дачић у Чачку није смео да помене Партизан

Два и по сата пре него што је почео митинг изборне листе „Александар Вучић – Ниш сутра“ где ће се обратити председник Србије и некадашњи председник СНС-а Александар Вучић по ком се и листа зове, организовано је окупљање оних који желе или морају, како сами кажу, да дођу на митинг.

– Окупљање за завршни митинг у хали „Чаир“ је у 14:30 код „Жељиног“ игралишта. Молим све пријављене да дођу и не касне. Заједно крећемо са места окупљања и идемо ка улазу који је резервисан за наш месни одбор – пише у преписци једног СНС одбора.

Осим тачних локација окупљања, послати су прецизно упутство понашања и дрес-код.

– Нема одвајања и уласка посебно, сви улазимо на један улаз, а то је колски улаз код билетарнице. Сви морамо да будемо обучени у нешто бело у горњем делу. Када уђемо, сви пријављени ће телефоном бити проверени да ли су у хали. Нема изласка и устајања са места пре него што председник Вучић заврши говор – пише.

Према незваничним инфромацијама, запослени у Градској управи и Комуналној милицији добијају беле мајце са натписом „Нисмо геноцидан народ“.

Осим запослених у нишким предузећима и управама, у халу „Чаир“ би требало да стигну и са других страна Србије.

Ово није први пут да СНС или председник Вучић „испразне“ јавна предузећа јер сваки митинг захтева и снаге које аутобусима или другим превозним средствима стигну где странка тражи.

Овај четвртак је, иначе, последњи дан предизборне кампање јер у поноћ креће ћутња, а долазак у Ниш најавио је председник Србије Александар Вучић пре 10 дана када је рекао да би „тешко поднео да напрдњаци не победе у Нишу јер је у последњих 10 година провео више времена у Нишу него сви председници и премијери од 1945. године на овамо“.

Навео је и да је у Нишу комплетно нова листа јер „морају да покажу већу бригу за људе“.