Прочитај ми чланак

Вучић: Било је добро са Колиндом, ускоро нови састанак

0

484655_vucic-i-kolinda-beta_f

Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас у Загребу да је с новом хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић имао добар разговор и да верује да ће наставити добру и успешну сарадњу.

На питање новинара да ли је на састанку с Грабар Китаровићевом било речи о проблему несталих, на којем Хрватска инсистира, Вучић је уместо одговора запитао новинаре да ли знају да на попису несталих има више Срба него Хрвата.

Он је додао да се разговарало о свим питањима, укључујући и нестале и избеглице, јер, како је рекао, нико од тих питања не бежи.

– Покренули смо и питања несталих и решаваћемо их. Нико не жели да штити ни злочин ни злочинца ни на једној страни. Имам пуно поверење и у госпођу Грабар Китаровић и у премијера Зорана Милановића да ћемо те ствари заједнички успети да изгурамо – рекао је Вучић новинарима после разговора с новом хрватском председницом која је инаугурисана у недељу.

На питање када очекује нови сусрет с Грабар Китаровићевом, он је одговорио: „Ускоро“.

После разговора са највишим хрватским званичницима, Вучић је рекао да је задовољан и оценио да односи две земље иду у бољем смеру него што је то био случај раније.

– Жеља ми је била да говоримо о животним питањима и темама, да се Србија представи као земља која гледа у будућност. Ми желимо добру регионалну сарадњу и желимо чисте рачуне – казао је Вучић после сусрета с новом хрватском председницом Колиндом Грабар Китановић, премијером Зораном Милановићем и шефицом дипломатије Весном Пусић.

Он је навео да је хрватској председници пренео позив њеног српског колеге Томислава Николића, као и његов лично, да посети Београд, и да очекује да ће она то са задовољством прихватити.

Вучић је најавио да ће први наредни састанак српских и хрватских званичника бити 11. марта, када ће се састати министри спољних послова Ивица Дачић и Весна Пусић.

 

Бета