Прочитај ми чланак

Вучић би да нас анестезира: 26. маја обавештавам да идемо на изборе у септембру

0

Александар Вучић рекао је да опозицији може да изађе у сусрет и да ће 26. маја на Скупштини СНС саопштити ако треба да се иде на изборе, најкасније у септембру.

„Али можемо да вам изађемо у сусрет, да сменимо целу Владу и онда идемо на изборе. Али, за то сачекајте до 26. маја. Ево ја вам кажем нећете ништа на силу, а што се демократије тиче, спреман сам да изађем у сусрет. Нема проблема, обавештавам народ 26. маја, идемо на изборе. Избори најкасније у септембру и нема филозофије, избори у септембру.“, рекао је он.

Вучић је поручио да о укидању ријалитија може да разговора, али да ће онда морати сви ријалити да се укину.

„Надао сам се, нисам мислио да ћемо данас да говоримо о овомер јер о томе говори читав свет: од Гардијана до Тајмса, сви говоре о јединственој и фантастичној акцији коју је Србија предузела. Ја имам обавезу да поштујем сваки скуп, тамо где се скупи 5, 10 или више хиљада људи као што је било на два последња протеста. Не правим разлику међу грађанима, моје је да обратим пажњу на њихове захтеве и да видим шта је то што можемо да направимо и учинимо. Од захтева да имамо мање насиље, ми предузимамо мере. То су веома озбиљне мере… Што се тиче политичких захтева, мислим да их нико не зна и мислим да није могуће да се разговара на улици. Хоћете да разговарамо о ријалитијима, може. Али, ако се укине ријалити, онда ће да се укине свугде. Или ће свугде да буде без насиља, али о томе мора да се разговара“, изјавио је Вучић у Смедереву.