Прочитај ми чланак

Вучић 04.09: Имао сам 15 минута са Трампом;Вучић 07.11: Имао сам два пута по минут

0

Александар Вучић се све време хвалио како је имао одличне односе са Доналдом Трампом, те да ником није указана таква част као њему приликом сусрета са (дојучерашњим) америчким председником. Међутим, како је Трамп на путу да почне да пакује своје ствари из Беле куће, тако и Вучић мења своју причу.

– Провео сам више од 15 минута са Трампом у кабинету, разговарали смо о односима Србије и Америке, позвао сам га да дође у Србију – рекао је Вучић, након потписивања Споразума из Вашингтона.

foto: tanjug/ap

Вучић се јавно похвалио како је добио кључеве Беле куће и посебно пенкало којим амерички председник потписује документе, што је јавности представљено као невероватан успех српске спољне политике.

Но, како се мења време тако се мења и Вучић, па је тако јуче изјавио да је имао само два пута по минут времена да поразговара са Трампом. Изгледа да се Вучић, као Јуда, одриче свог „пријатеља“ ради додворавања новом шефу Беле куће, Џоу Бајдену.

– Моји лични односи са Бајденом су бољи него са Трампом – рекао је Вучић обилази раднике на градилишту нове ковид болнице.


– Још само да каже „Од данас сам цео живот за Бајдена“ – написао је на Твитеру Андреја Павловић, професор математике из Смедерева.

Сада је на режимским медијима да доказују како је Вучић пријатељ са Бајденом и како разговара са њим на равноправној основи.

Оно што се са сигурношћу може констатовати, тешко оном кандидату којег подржи Александар Вучић.