Прочитај ми чланак

ВЛАДА СРБИЈЕ: Србија сад зна како да се брани у случају рата

0

poniženje

 

Влада Србије усвојила је План одбране Републике Србије – „најзначајнији документ о поступању у ванредним и ратним околностима“.

На тематској седници Владе Србије План одбране члановима Владе представили су министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић са сарадницима.

Седница је одржана у Генералштабу Војске Србије.

Нацрт плана одбране Србије претходно је, 24. децембра представљен највишим старешинама Министарства одбране и Генералштаба, а Родић је наложио да се тај документ, ради усвајања упути у даљу процедуру у Владу Србије.

У складу са законском процедуром и након усклађивања, члановима проширеног колегијума министра одбране и начелника Генералштаба, у Дому Гарде „Топчидер“ представљен је Нацрт плана одбране Србије.
„Родић је прихватио Нацрт плана одбране и наложио да се тај документ упути на даљу процедуру у Владу Србије ради усвајања“, навело је тада Министарство одбране у саопштењу на свом сајту.

План одбране Србије је основни документ на основу кога се утврђују задаци свих субјеката одбране у погледу организације снага, средстава, мера и поступака за рад државних органа и употребу Војске Србије на заштити и спасавању људи, материјалних добара и животне средине у ратном и ванредном стању.

(Бета)