Прочитај ми чланак

ВЕСИЋ БРИЉИРА: Штета од ПРЕМЕШТАЊА ограде неколико ДЕСЕТИНА ХИЉАДА ЕВРА

0

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је данас да су учесници протеста „Један од пет милиона“ уништавали заштитну ограду, машине и коцке, и да штета износи неколико десетина хиљада евра, саопштио је данас Беоинфо.

Учесници протеста Један од пет милиона синоћ су уклонили заштитну ограду са градилишта на Тргу Републике и однели је до Скупштине града Београда, а Весић је на конференцији за новинаре казао да ће против оних који су „уништавали град и организовали скуп бити поднете прекршајне и кривичне пријаве“.„Дошли су дотле да је њихов главни политички програм уништавање градске имовине и спречавање било каквих радова у Београду. Уништаване су заштитне ограде, машине и коцке. Штета се још утврђује, али засигурно износи неколико десетина хиљада евра“, рекао је Весић.

ФОТО: Беоинфо

Весић је казао да „штету неће плаћати грађани Београда“ и да демонстранти „покушавају да спрече да се град развија“.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић је поручио да је „уништавање имовине у ствари атак на сваког Београђанина“.

„Уништавање заштитних ограда, знакова и инвентара на градилишту на Тргу Републике повећава ризик по безбедност градјана јер они указују и упозоравају да сте у зони радова“, рекао је Никодијевић, а пренео је Беоинфо.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!