Прочитај ми чланак

ВЕСЕЉИ: И САД ће бити укључене у постизање споразума

0

Кадри Весељи рекао је након састанка са немачко-француском делегацијом о предстојећем самиту у Паризу, да ће САД, заједно са ЕУ, бити укључене у постизање споразума између Београда и Приштине

Председник косовског парламента Кадри Весељи рекао је новинарима, након састанка са немачко-француском делегацијом о предстојећем самиту у Паризу, да ће САД, заједно са ЕУ, бити укључене у постизање споразума између Београда и Приштине.

Неименовани извор, наводно присутан на састанку, пренео је за РТК да је весељи рекао на састанку са дипломатама да Приштина неће прихватити Заједницу српских општина са извршним овлашћењима.

„Ставови косовске делегације били су веома јединствени. То је веома добар дан за Косово, због чињенице да су са нама и земље као што су Немачка и Француска“, рекао је Весељи, пренела је приштинска Газета Експрес.

Према његовим речима, Немачка и Француска нису имале конкретне захтеве за приштинске политичке лидере. „Није било никаквог посебног захтева, осим чињенице да ћемо на самиту у Паризу још више припремити Немачку и Француску за дијалог, као и САД“, рекао је Весељи.

РТК ливе пренела је и да је Весељи изнео неопходност формирања међународног суда за геноцид, који је током последњих сукоба на Косову наводно починила Србија.

Наводи се и да је Весељи затражио од немачко-француске делегације јасну европску агенду за Косово, те да након париског самита, који је најављен за 1. јули, очекује јасније смернице о свим питањима.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!