Прочитај ми чланак

„Веран Матић специјални изасланик Вучића,завршавaју оно што НАТО није стигaо ’99.“

0

Гостујући у емисији "Персона нон грата" на Н1, новинар Срђан Шкоро је говорио, између осталог, и о стању медија у Србији, те прозвао поједине своје колеге које су се ставиле у службу Александра Вучића, којег је означио као "убицу медија".

– Вама је специјални изасланик председника Вучића Веран Матић. Човек који је имао ореол слободног новинара је специјални изасланик убице медија, доказаног убице медија. Вучић је убио медије, са овом екипом на власти, па нам је онда навукао авионе на врат, бомбардере НАТО који су рушили села и градове, убијали цивиле, децу, недужне… То је та екипа која уз помоћ Европе, завршава нешто што нису успели копненом операцијом – казао је Шкоро.

Подсетимо, Веран Матић некадашњи је директор и главни и одговорни уредник телевизије Б92, која је током 90-тих година и почетком прве деценије 21. века, важила као бастион слободе и слободног новинарства.

Доласком СНС на власт 2012. Матић је нашао заједнички језик са Вучићем, којем је ишло у прилог да баш он коначно расветли ликвидације Славка Ћурувије, Милана Пантића, Даде Вујасиновић…

Вучић је 2018. именовао Матића за свог специјалног изасланика за решавање питања несталих са Републиком Хрватском.