Прочитај ми чланак

Веља диже узбуну – открио паклени план: Вучић продао Србију Албанцима! (ВИДЕО)

0

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да је улазак Србије у „мали Шенген“ „пут у дестабилизацију Србије“.

„ Грешке које сада чини власт неће моћи да се исправе никада више. Улазак у „мали Шенген“ води ка дестабилизацији Србије. Тиме се отвара пут Албанцима да својим капиталом и криминално стеченим парама купују ресурсе по Србији. Уместо да ојачава Србију председник улази у причу која је погубна по Србију. Намеће целој Србији оно што се дешавало са Косовом пре неколико деценија. Онако како су нам окупирали Косово, имаћемо окупацију Србије и тога грађани Србије морају да буду свесни онога што нас чека , ако нам се деси да уђемо у ту причу“, рекао је Илић на конференцији за новинаре у уторак 24 децембра.

Он је подсетио да је Србија неколико пута била у историји у „незавидној ситуацији и да је увек улазила у приче које су јој ишле на штету“.

„ Ми упорно имамо политичаре који раде на штету Србије. Ове одлуке не смеју да буду одлука једног човека, то мора да буде нешто о чему ће се изјаснити грађани Србије на референдуму, о чему ће се изјаснити институције. Ово је за Србију бити или не бити. Народни блок позива све странке опозиције којима је до очувања Србије и националних интереса да станемо у један фронт, да се изборимо заједно“, рекао је Илић.

Он је казао да је председник Србије био у Тирани са Милом Ђукановићем док су се у Црној Гори браниле српске светиње и њихова имовина.

„А онда је председник Србије рекао гостујући на некој телевизији да је црква у Црној Гори старија од државе, па су после из Председништва стизала објашњења да се то испегла. Вучић ради против Срба и Србије и уместо да заштити Србе и имовину СПЦ у Црној Гори он даје такве изјаве. Све сам више убеђен да он није део овог народа“, рекао је Илић.

Генерал Момир Стојановић чији Покрет „Искрено за Ниш“ је део „Народног блока“, у коме је и Нова Србија , је истакао да је јасно да договор о „малом Шенгену“ нису направиле земље које у њега улазе , него да он долази из сасвим другог центра моћи.

„Америчка агенција Ифимес урадила је детаљну студију зашто би требало направити „мали Шенген“. У тој студији коју оснивачи „малог Шенгена“ спроводе у дело јасно пише да на почетку највећу добит треба да има Северна Македонија, а затим Албанија, па Србија на крају. Уствари, Србија је само на губитку и од тог удруживања ће имати само штету“, казао је Стојановић.

Он је оценио да је то „ увођење Србије на мала врата у Нато, јер су земље с којима улази у савез чланице НАТО-а“.

Председник Народног слободарског покрета који је део „Народног блока“ Мирослав Паровић оценио је да би улазак у „мали шенген“ био улазак у лабаву конфедерацију на коју би Србија пренела део свог суверенитета“.

Он је додао да је „ јасно зашто тај савез нема подршку европских земаља“, истакавши да се „ради о земљама које су огрезле у криминал , па би то отворило већи простор за процват криминала, а самим тим ставрање „ малог Шенгена „ водило и у дестабилизацију и читаве средње Европе“.