Прочитај ми чланак

УЗАЛУД ПРИТИСЦИ ЗАПАДА Бошко: Бојкот избора једино решење!

0

Председник Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да власт није испунила ниједан од заједничких захтева за фер и поштене изборе које је комплетна опозција захтевала пре девет месеци и да је бојкот избора једино решење.

„Ова власт нема намеру да било шта мења у односу медија и избора, што су показали округли столови на Факултету политичких наука и једино логично решење је да се страначки органи свих странка и покрета опозиције наредних дана изјасне о томе, а ја ћу већ идуће недеље на седници Председништва Двери предложити да Двери донесу одлуку о бојкоту избора који се очекују на пролеће следеће године“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Чачку.

Он је оценио да је разлог за бојкот избора „једноставан“ јер без слободе медија нема слобоних избора.

„Нема смисла излазити на било какве изборе који макар шест до девет месеци немају слободу медија на којима би могло да се дебатује измедју власти и опозиције“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да је у овом тренутку једино решење оставка министра унутрашњих послова Небојше Стефановића који је, како је рекао „доказано фалсификовао јавну исправу и учинио кривично дело“ и који се налази на државним функцијама „на бази лажне дипломе коју има“.

Обрадовић је додао да са оставком министра Стефановића треба да „падне“ и комплетна Влада Србије и да се формира прелазна влада која би омогућила минимум шест месеци слободних медија и фер и поштене изборе.

„Кључни проблем је што власт инсистира на медијима само за време изборног процеса, а то је једва 45 дана, док апсолутно нису спремни да разговарају о свих четири године стања у медијима измедју два изборна циклуса. За опозицију је неприхватљиво да четири године имамо пропаганду власти, забрану да се чује свако другачије мишљење, огромне кампање клевета и напада на политичке противнике власти, а онда да глумимо слободу медија у 45 дана изборног процеса“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да опозција не иде у бојкот „ради бојкота“, бојкот није циљ њиховог политичког деловања, бојкот је средство да би се дошло до слободе меидија, до фер и поштених избора.

Обрадовић је додао да је у плану да опозиција настави са протестима на јесен, бојкотује наступајуће изборе и одржи велики опозициони митинг на дан избора и оценио да је то начин како се може доћи до слободе медија и фер и поштених избора.