Прочитај ми чланак

УВЕК УЗ РУСЕ: Српски радикали оснивачи организације „Пријатељи Крима”

0

Српска радикална странка саопштила је јуче да су двојица њихових посланика, Александар Шешељ и Дубровко Бојић, посетили Јалту, где су са члановима 32 стране делегације учествовали у оснивању међународне организације "Пријатељи Крима".

Српска радикална странка саопштила да су двојица њихових посланика, Александар Шешељ и Дубровко Бојић, посетили Јалту, где су са члановима 32 стране делегације учествовали у оснивању међународне организације „Пријатељи Крима“.

Александар Шешељ и Бојић, како се наводи, на Јалти бораве на позив Георгија Мурадова, опуномоћеног представника председника Руске Федерације.

Оснивачки акт ове међународне организације усвојен је у палати Левадија усвојен је оснивачки акт организације и прочитано писмо председника Русије Владимира Путина. „Циљеви организације су борба за поштовање демократског избора грађана Крима, прекид међународне репресије економским санкцијама и признавање принципа немешања у унутрашње ствари других држава“, наводи се у саопштењу.

Истиче се да Српска радикална странка поштује територијални интегритет Руске Федерације са Кримом у њеном саставу, као што и Руска Федерација поштује територијални интегритет Србије.