Прочитај ми чланак

УСТАЈУ ЗАПАД И ИСТОК СРБИЈЕ: Протестима се данас прикључују Шабац, Чачак и Бор

0

Све је спремно за вечерашњи први протест у Чачку Буди један од пет милиона. Као што смо вас већ обавестили, протест је заказан за 18 часова кос Степиног споменика. У изјави за ОзонПресс чачански студенти наводе да је све спремно, али да вечерас неће бити много говорника. Након обраћања једног од студената, Радише Ћеримана, креће се у шетњу од Поште ка Гимназији, а потом до Градског трга и натраг до Поште.

Студенти поручују да се не шета ни за једног лидера опозиције већ за поштовање реда и закона у земљи, за основна демократска права која се полако укидају од 2012. године када је СНС преузела власт у држави.

Организатори нису могли да потврде информације да челни људи локалног СНС данима притискају директоре средњих школа да не дозволе ученицима излазак из школа, посебно у Гимназији. То је јуче рекао председник Синдиката професионалних фудбалера Независност Мирко Поледица, наводећи да се ученицима прети да не иду на протесте.

-То је тачно, ћерка ми је рекла. Ја сам јој рекао ако зелис да идеш, иди слободно, рекао је Поледица.

Како су најавили на свом Фбналогу, подршку Чачанима вечерас ће дати и Група грађана Један тим из Лучана и Гуче.

-После Београда, Пожеге и Краљева данас шетамо и у Чачку. Покажимо да нас је ипак више, написали су на свом ФБ налогу.

Грађанским протестима од данас се придружује и Бор, најављено је на Фејсбук групи „Протести Бор“ где се најављује данашњи скуп. Окупљање грађана је предвиђено у 18 часова на платоу испред Дома културе, да би се потом кренуло у протестну шетњу главним градским улицама: Моше Пијаде, Краља Петра И и Зелени булевар, од Дома културе до Тржног центра „Коцка“ и назад.

Организатор у позиву за протест наглашава да је протест „искључиво грађанског карактера, са политичким захтевима, па су добродошле заставе Србије, града Бора, као и протестне пароле без страначких обележја, позивајући све Боране који желе поштене изборе, правну државу, слободне медије и институције у служби народа да 18. јануара 2019. дигну свој глас“.

После Београда, Крагујевца, Ниша, Пожеге, Новог Сада и других местима широм Србије, грађански протест „Један од 5 милиона“, данас ће први пут бити одржан и у Шапцу. Скуп почиње у 18 часова, у пешачкој зони испред Старе робне куће, у Карађорђевој улици.

Подсећамо, за оне који не знају да ће данас у исто време (18 часова) на улице по трећи пут изаћи и грађани Књажевца.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!