Прочитај ми чланак

УРС одговорио Вучићу и Дачићу

0

 

фото: Сава радовановић

фото: Сава Радовановић

(Танјуг)

Чули смо ставове СНС и СПС, одлука у недељу
По завршетку седнице напредњака огласили су се и Уједињени региони, који су поновили да ће свој став о реконструкцији та странка изнети у недељу.

„Чули смо ставове других чланица коалиције о реконструкцији и њихово виђење. Током викенда одржаћемо консултације унутар странке и на Председништву у недељу донети све одлуке“, рекао је портпарол странке Марко Селаковић Танјугу.

Седница Колегијума Уједињених региона Србије на којој ће се разговарати о реконструкцији владе биће одржана данас, а затим, на исту тему, сутра и седница Председништва у проширеном саставу.

Колегијум чине председник и заменик председника странке, као и пет потпредседника УРС.

Мркоњић : Довиђења, децо

Мркоњић, чију је оставку данас прихватило Председништво СПС, изашао је из седишта странке на Студентском тргу, али није желео да даје изјаве новинарима.
Мркоњић је бројним новинарским екипама кратко рекао: „Довиђења, децо.“
Седиште СПС су после једноипочасовне седнице Председништва напустили и Жарко Обрадовић, Славица Ђукић Дејановић, Бранко Ружић, Душан Бајатовић.

У раду седнице Председништва у проширеном саставу учествоваће, поред чланова тог страначког тела, и посланици УРС у српском парламенту.

Промене у  коалицији уколико Динкић не промени свој став
Регионима је јасна порука пренета и после седнице председништва СПС: Дачић је рекао да је могућа промена коалиционог споразума уколико УРС не промени свој став по питању персоналних промена и поделе Министарства финансија и привреде на два ресора.

„Ако УРС не покаже спремност за персоналне промене или поделу одговорности, онда ће највероватније бити промењен коалициони договор“, рекао је Дачић.

Дачић је навео и да је прекјуче, на састанку лидера владајуће коалиције, Динкић рекао да су персоналне промене из УРС-а могуће само у оквиру смањења броја ресора у Влади.

„Уколико задржи такав став, мислим да смо ближи томе да ћемо наставити у коалицији без УРС“, рекао је јуче Дачић.

На седници Председништва СПС једногласно је прихваћен предлог инжењера Милутина Мркоњића да се изабере нови министар саобраћаја.