Прочитај ми чланак

УМЕСТО У ЗАТВОРУ Чедина „дирљива“ прича из маркета: Заборави оних 0,3%

0

Лидер Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић, објавио је на свом Фејсбук профилу фотографију из једног београдског маркета уз опис где наводи да је добио подршку од једне раднице, која му је, како каже, поручила да га подржава сто одсто, тражећи од њега да јој обећа да ће заборавити на претходни изборни дебакл.

“Маxи у крају око 13:30, продавачица: ‘Хеј ти, ти, ти Чедо!’ ‘Како си ме препознала, само ми се очи и уши виде?’ ‘Ономе ко те воли довољне су и очи. Дај, напиши нешто мом мужу, не зна се ко је од нас двоје више за тебе, али смо обоје бар 100 одсто. Заборави оних 0.3.. обећај и дај руку да ће тако бити’”, описао је Јовановић свој дирљив сусрет са радницом у маркету.

Foto: FB/budikraken

Подсетимо, Јовановићева изборна листа “Коалиција за мир” на изборима 21. јуна освојила је свега 0,3 одсто гласова, али то није спречило лидера ЛДП да у слављеничком расположењу проведе постизборну ноћ. Наиме, он се по објављивању резултата гласања упутио у изборни штаб Српске напредне странке, где је заједно са напредњацима био део победничке прославе.

Такође, месец дана пре ове приче у маркету, Јовановић је био актер не баш тако дирљивих сцена. Наиме, он је учествовао у серији инцидената испред Клинике за физикалну терапију “Физио центар”, кад је власнику клинике Ж.И. (41) рекетом за тенис задао више удараца у пределу главе и тела. Само два дана касније лидер ЛДП насрнуо је и на правног заступника “Физио центра” Дејана Дубајића.

Иако је прошло месец дана од инцидента, Јовановић још увек није добио позив полиције на саслушање, што део јавности повезује са његовом изјавом да је одмах након немилих сцена испред Клинике за физикалну терапију позвао председника Србије Александра Вучића.

“Ударио ме је отвореном шаком по лицу, стргао ми је наочаре и сломио, када сам му се обратио после неколико минута, он је био прикључен на неку справу унутра, већ је стао да се озонира или нешто слично да ради, изашао је поново, поново насрнуо на мене”, објаснио је тада Дубајић, док се Јовановић тада позивао на емоције и неурачунљивост.