Прочитај ми чланак

Указао на јавашлук у СПЕНС-у, добио отказ (ВИДЕО)

0

Радник новосадског СПЕНС-а Александар Ћирић добио је отказ, јер је указао на то да се у базенима налази четири до пет пута повећана концентрација хлора него што је дозвољено. Њему је, како истиче, директор Спенса Владимир Стаменковић усмено дао отказ, рекавши му да је "колатерална штета, јер је тако добио наређење 'одозго'".

– Заиста срамотно! Кривична пријава (КТКО 542/21) због штете од милион евра (!) приликом обнове базена скупља прашину у новосадској полицији, али је зато Александар Ћирић остао без посла због „цурења информација“, јер је скренуо пажњу на јавашлук и 5 пута виши ниво хлора у води – истакао је потпредседник Народне странке Бора Новаковић на Твитеру.

– Сама суштина је да се сага наставља и даље, да је два-три дана од почетка базена била повећана концентрација хлора у базену, четири до пет пута. Подбазенци су обавестили дежурног управника који је реаговао и хтео да обустави смену. Међутим, дошла је наредба одозго, конкретно од директора Спенса, наредио је да мора смена да се пусти, претио је отказима, вичући: „Ко сте ви да смену обустављате?“ Такође, смена је почела са неких 20 минута до пола сата закашњења, што је ван сваке памети, јер имао си 5 пута већу концентрацију хлора у базену. Нормална је нека од 0.5 до 0.8, а тад је било 2.42 – истакао је бивши радник Спенса Александар Ћирић.

Он истиче да је отказ добио усменим путем.

– Ја сам сада бивши радник, немам никаквих острашћених намера, нити лоших намера, ово је само јавни интерес и мислим да то треба да се зна. Усмени отказ је био у питању, директор спорта Владимир Стаменковић ми је то буквално и рекао, рекао ми је „ти не можеш да радиш због политике, добили смо наређење да се то склони, ми сумњамо да од неког са СПЕНС-а цуре информације“. Рекао ми је у више наврата да они знају да то нисам ја, да су проверавали моје смене када сам радио, али да сам ту ја колатерална штета и да тако то мора да буде, јер се ја бавим политиком – додао је Ћирић.

И док се радник из СПЕНС отпушта због тога што је пријавио нерегуларности, нико од надлежних из власти не брине о томе што је санација базена на СПЕНС-у коштала 127 милиона динара, а јођ се показало да је одређена непрофесионално и да треба ићи у поновну обнову.

Подсетимо, Бора Новаковић је у јануару обавестио јавност да је од заменице јавног тужиоца, Гордане Раиновић, обавештен да је полицији упућен захтев за „прикупљање потребних обавештења“ у вези са кривичном пријавом поводом сумњиве обнове базена на СПЕНС-у.