Прочитај ми чланак

„Ухапсити Вучића и Брнабић због националне велеиздаје“

0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије "Отаџбина" даје пуну подршку иницијативи Српског националног већа Косова и Метохије да Високи савет јавног тужилаштва прибегне хапшењу Александра Вучића, Ане Брнабић и Петра Петковића због кривичног дела националне велеиздаје - стоји у саопштењу.

Даље се наводи:

Наведена тројка је мимо важећег Устава Републике Србије омогућила кретање сепаратистичких возила самопроглашене републике Косово као и последичним признањем докумената ове парадржавне творевине као што су возачке и саобраћајне дозволе, личне карте и пасоше.

Ово је иначе само врх леденог брега током дугогодишње владавине када су исти због голог опстанка на власти трговали јужном српском покрајином демонтирајући институције српске државе на овом простору. Поменути високи државни званичници су ово одрадили у циљу спровођења Француско-немачког предлога који је иначе председник Србије прихватио а који је такође супротан важећем Уставу Републике Србије.

Истини за вољу мора се признати да је непосредно после одржаних покрадених избора сам председник Србије изјавио да бољег, кооперативнијег и флексибилнијег преговарача Запад од њега не може да има. Преведено на народни језик значи да већег издајника од њега у Србији нема. Такође постоји оправдана сумња да је ова његова трговина са јужном српском покрајином можда скопчана и са стицањем финансијске добити. Што је пре свега задатак тужилаштва да то утврди или оповргне.

Односи председника Србије са владом Аљбина Куртија су у најмању руку чудни и необични. За јавност они су политички противници а у суштини све оно што је Аљбин Курти тражио од Александра Вучића он је то и добио. И то не само регистарске таблице него и предају електро-енергетског система који је имовина грађана Србије вредна неколико стотина милиона долара.

Председник Србије и његова „Српска листа“ су својим гласовима омогућили избор и Вјосе Османи за председника Косова. Иста је тј. „Српска листа“ омогућила доношење више од четрдест закона у скупштини самопроглашене републике Косово који су листом на штету државе Србије. О томе јавно говори високи функционер „Српске листе“ Славко Симић у изјави за канал Седам албанске телевизије из Приштине. „Српска листа“ је гласала за експропријацију земљишта од Срба да би се изградиле касарне РОСУ полиције на северу Косова и Метохије.

На захтев Александра Вучића Аљбин Курти му је дао више од 200 аутобуса да би одвео Србе са севера КиМ на његов контрамитинг у Београду. Председник самопроглашене републике Косово одлазак Срба са севера КиМ је искористио да заузме општине на овој територији. Ови договорени уступци Аљбину Куртију од стране ове „државничке“ тројке истом је омогућило висок рејтинг међу албанским становништвом на Косову и Метохији без озбизра на тешку економску ситуацију која влада јужном српском покрајином. Па и сами догађаји у Бањској који су се завршили српским војним дебаклом нису могли да прођу без знања председника Србије. Овај пораз је у суштини представио Србе као агресоре а Албанце као жртве што је посматрајући ствари на терену сасвим супротно. Срби су жртве а Албанци злочинци. Чуди само како војни врх није спречио председника Србије да уђе у ову авантуру одрађену на непрофесионалан, неприпремљен и дилетански начин јер штети угледу државе Србије. Тројица младих Срба ову безумну акцију платило је својим животима.

Сви ови наводи јасно говоре да је учињено кривично дело националне велеиздаје па је стога јавно тужилаштво дужно да поступи по својим овлашћењима. Истовремено Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива све патриотске и родољубиве организације којима је стало до КиМ у саставу Републике Србије да се придруже овој иницијативи да би јавно тужилаштво прибегло мери хапшења Александра Вучића, Ане Брнабић и Петра Петковића – стоји на крају саопштења Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“.