Прочитај ми чланак

Ухапшен Веселин Вељовић, бивши директор Управе полиције ЦГ

0

Бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић ухапшен је јутрос у акцији Специјалног полицијског одељења по налогу Специјалног државног тужилаштва, сазнају "Вијести".

Вељовић је ухапшен у сарадњи са Агенцијом Еуропске уније за сарадњу у спровођењу закона (ЕУРОПОЛОМ).

СПО од зоре обавља претресе у Подгорици, Мојковцу, Жабљаку и Никшићу…

У акцији СПО има још ухапшених.

Веселин Вељовић од лета 2007. до 2011. године био је директор Управе полиције, а потом је у периоду од 30. јула 2018. до 17. децембра 2020. године био у другом мандату први човјек црногорске полиције.

Током каријере на челу безбједносног сектора, Веселин Вељовић, од стране опозиционих партија, дела невладиних организација и медија често је оптуживан за нетранспарентност, злоупотребу полиције и моћи, беспоговорну политичку лојалност Милу Ђукановићу, али и за умешаност у бројне случајеве продаје државне имовине.

Након окончања првог мандата Вељовић је био саветник тадашњег председника Црне Горе Филипа Вујановића за област безбедности и одбране, а у време Владе Мила Ђукановића од 2014. године и секретар Вијећа за националну безбедност.

Када је у децембру 2020. после разговора са тадашњим потпредседником Владе Дританом Абазовићем отишао из УП поново је запослење нашао у кабинету бившег председника Мила Ђукановића.

Функцију саветника за безбедност и одбрану Вељовић је обављао све 20. маја ове године.