Прочитај ми чланак

УГЉАНИН: Звезди да се забрани да игра у Пазару, Делије су наоружани четници

0

Бивши министар у влади Србије тражиће да се убудуће утакмице Новог Пазара и београдског клуба играју ван места са претежно бошњачким живљем.

ФОТО: Принтскрин

ФОТО: Принтскрин

Лидер СДA Санџака Сулејман Угљанин најавио је у понедељак да ће, након, како каже, учесталих “шовинистичких и националистичких” испада и претњи навијача Црвене Звезде на фудбалском стадиону у Новом Пазару, тражити да се утакмице два тима убудуће играју изван општина у којима живе претежно Бошњаци.

У писаној изјави достављеној медијима, Угљанин тврди да власт заправо користи фудбалске утакмице Новог Пазара и новопазарски стадион као полигон за излив мржње и непријатељства према Бошњацима.

Угљанин, бивши министар у Влади Србије, оптужио је МУП да је на новопазарски стадион јуче довео навијаче Црвене Звезде које је назвао “наоружаним четницима” и за које тврди да су са собом носили “фашистичку иконографију” и транспаренте са ликом Драже Михајловића, Ратка Младића и других, како каже, злочинаца који су “спроводили геноцид над Бошњацима”.

Угљанин тврди и да надлежни државни органи нису поступили у складу са својим овлашћењима, већ да су “отворено подржали великосрпски шовинизам”.