Прочитај ми чланак

Угљанин: Жалио сам се, јер не могу да се обратим својим бирачима на „бошњачком“ језику

0

sulejman ugljanin

Лидер Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин, који је недавно позвао СБ УН да у југозападну Србију пошаље међународне трупе за спречавање конфликата, данас тврди да нема могућност да се обрати гласачима на „бошњачком“ језику.

Угљанин је у разговору са члановима предизборне посматрачке мисије Парламентарне скупштине Савета Европе, коју предводи председавајући Володимир Аријев, рекао да је током кампање гостовао само на једној телевизији са националном фреквенцијом.

Разговору су, како је саопштено из Народне скупштине, присуствовали и чланови одборничке групе, председник и заменик председника посланичке групе СДА Санџака — ПДД Др Сулејман Угљанин и Риза Халими и народни посланик члан посланичке групе СДА Санџака — ПДД Енис Имамовић.

Током разговора, како се наводи, народни посланици су указивали и на то да би спровођење наступајућих избора требало да протекне у једнаким условима за све и демократској атмосфери.

Народни посланик Риза Халими је објаснио делегацији ПССЕ да још увек није решен проблем бирачких спискова који су само делимично урађени и на албанском језику.

Посланик Енис Имамовић је говорио о условима у којима се припремају избори расписани за 24. април и о расподели бирачких места у шест општина — Нови Пазар, Тутин, Сјеница, Нова Варош, Прибој и Пријепоље —као и о безбедности грађана на дан избора.

Саговорници су, стоји у саопштењу, дискутовали о улози медија у предизборној кампањи, као и о проблему представљања кандидата на „бошњачком“ језику.

(Спутник)