Прочитај ми чланак

УГЉАНИН СЕ ЖАЛИ ОЕБС-У: Држава Србија се непријатељски односи према Бошњацима

0

Предсједник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин је у разговору са шефом Мисије ОЕБС у Србији Андреом Орициом устврдио да се држава односи непријатељски према Бошњацима у Санџаку и затражио конкретну помоћ том вијећу и бошњачком народу.

Угљанин се Орициу, који је посјетио БНВ у оквиру својих редовних активности, пожалио и да су кључни проблеми Бошњака у Санџаку њихов статус, непоштовање владавине права и лоша економска ситуација.

“Кључни проблем је неријешен статус Санџака и статус Бошњака у Републици Србији, непостојање владавине права у Санџаку, лоша економска ситуација и непријатељски однос српских државних органа према Бошњацима”, рекао је Угљанин у разговору са Орициом.

Лидер СДА Санџака и бивши министар без портфеља у Влади Србије је, како је саопштено из БНВ, затражио од ОЕБС-а да, како се наводи, “пружи Бошњачком националном вијећу и конкретну помоћ бошњачком народу у оквирима дјеловања и мандата”.

Угљанин је Орициа, како се наводи, упознао са активностима БНВ, тренутном друштвеном, политичком и економском ситуацијом у Санџаку, проблемима Бошњака у Србији и конкретним приједлозима тог вијећа за њихово рјешавање.

Иначе, ове јесени у Србији ће бити организовани редовни избори за национална вијећа мањинских заједница у Србији.