Прочитај ми чланак

У вртићу у Дољевцу опсадно стање због Вучића и прославе у Нишу:Рекли родитељима…

0

У Нишу је опсадно стање, страховит је притисак на запослене у јавном сектору, градској управи, школама и вртићима да се појаве на данашњем скупу прославе Дана јединства и националне заставе којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић. Тако су родитељи чија деца иду у вртић Предшколске установе “Лане” у Дољевцу јуче обавештени да морају да дођу по децу у 14.45 часова, каже за Нова.рс посланица посланичке групе Правац Европа Јелена Милошевић.

Након што се ова информација појавила у јавности, родитељи су данас обавештени да ипак деца остају у вртићу до 15.30 сати, односно до регуларног завршетка радног времена.

“Страховит је притисак на све запослене у јавном сектору, градској управи, школама и вртићима на запослене да се појаве на данашњој прослави у Нишу. Посебно су на удару они који су запослени на одређено време, од септембра до септембра”, каже Милошевић за Нова.рс говорећи о атмосфери у Нишу и околним местима уочи прославе празника.

Тако је, како даље наводи, родитељима деце у вртићу у Дољевцу јуче речено да данас морају да дођу по децу у 14.45, уместо у 15.30 кад се регуларно завршава радно време.

“Ја сам о томе јуче говорила за медије, па су данас напрасно променили одлуку и бавестили родитеље да не морају да долазе раније”.

Редакција Нова.рс контактирала је и надлежне у поменутом вртићу, међутим, они демантују да су родитељима рекли да треба да дођу по децу раније.

Иначе, запослени у јавном сектору, градској управи, школама и вртићима добили су налог да се окупе данас у 15.30 испред нишке тврђаве, одакле иду ка Бироу за запошљавање и потом у халу Чаир.

“Може Александар Вучић и 333 пута да се појави, уместо ова три колико се пута појавио у Нишу за седам дана, овај град једноставно више није за власт СНС. Ово што се данас дешава, сви ови притисци на људе су само лажирање подршке коју Вучић и СНС заправо немају”, закључује Милошевић.

Квоте за напредњаке

Подсетимо, Нова.рс је већ писала да су чланови СНС из Ниша и околних градова под великим притисцима да се појаве на прослави. Постоје и квоте, па је наложено да је обавезан долазак најмање 100 људи по месном одбору СНС.

Према званичним подацима у Нишу има 175 месних заједница, тако да је рачуница проста – СНС жели минимум 17.500 људи на скупу.

Осим тога, запослени у Градској управи у Нишу налазе се под великим притиском јер им је саопштено да морају да се појаве, иако су запослени почели масовно да одбијају да се појаве.

Осим присуствовању церемонији обележевања државног празника, Вучић ће обавити и састанке са одборима нишких напредњака. Тема је њихов лош рад, подела на фракције и могућност да Ниш буде први велики град који ће СНС изгубити на изборима.