Прочитај ми чланак

У СЛУЖБИ ЗАПАДА: Чеда вређао руског амбасадора што је рекао истину!

0

ceda jova

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да је изјава руског амбасадора у Србије Александра Чепурина „вулгарна, некултурна и понижавајућа за српски народ и земљу” и да би га пре једног века „неко због тога изазвао на двобој.

„Пре 100 година би неко силеџију попут руског амбасадора у Београду позвао на двобој, али пошто је ово 21. век мислим да питање таквог непоштовања једног народа не треба да се решава кроз нашу спремност да обарамо руке”, рекао је Јовановић.

Реагујући на недавну изјаву амбасадора Чепурина са предавања које је одржао на београдској Академији за безбедност и дипломатију да „девојка не може да рачуна на свадбу ако младић схвати да је спремна на све“, Јовановић је рекао да је заиста био уверен да Министарство спољних послова наступ неће прећутати, али да је погрешио.

„Реаговало је црногорско министарство спољних послова, а наше није јер ми га и немамо, наше министарсрво је у Кремљу. Србија није лака девојка, колико год да је он силеџија”, рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Дому Народне скупштине.

О Србији тако нису говорили ни турски султани, рекао је Јовановић.

„О нама тако нису говорили ни турски султани, о нама тако није говорио Поћорек 1914. године, овом народу су и Немци подигли споменик због тога што су му се дивили, а немоћ која је сада већ толико очигледно у званичном односу Београда и Москве је директна последица политичких слабости које су од лидера ове земље направили слуге Русије”, изјавио лидер ЛДП.

Он је такође рекао и да није изненађен ћутањем председника и премијера Србије Томислава Николића и Ивице Дачића, које је назвао „политичким слабићима“ који „уместо да снагу за своје аргументе проналазе у свом друштву, то чине у Москви“.

(Тањуг)