Прочитај ми чланак

У ПРИШТИНИ ЧЕКАЈУ ШТА ЋЕ ПУТИН РЕЋИ О КОСОВУ, Харадинају се привиђа СССР

0

Премијер Косова Рамуш Харадинај посету председника Руске Федерације Владимира Путина Србији прокоментарисао је за РТК1 речима: „Док се Београд окреће бившем СССР-у, Косово се окреће евроатланским интеграцијама.“

Иначе, посету Владимира Путина прате готово сви косoвски медији, а све их занима шта ће Путин рећи о Косову.

ХОЏАЈ О ТАКСАМА: Циљ нам је био да се Србија економски оштети; Интереси Косова су исти као и амерички

Заменик премијера тзв. Косова Енвер Хоџај рекао је да циљ увођења такси на робу из централне Србије није био да тзв. Косово на тај начин добије признање Србије , јер то, како каже, није реално, већ да се Србија економски оштети.

„Циљ је био да се Србија економски оштети… ми нисмо имали логику – увешћемо таксу, и тако добити признање од Србије“, рекао је он на РТВ Дукађин, а преноси „Телеграфи“.

Да је то лако, урадили бисмо то још 2008. (увођење таксе у размену за признање), рекао је Хоџај и додао да односи Приштине са Београдом „нису билатерални проблеми, већ је то међународна тема“.

Хоџај наводи и да није добро да Приштина очекује да ће таксе донети признање и да је идеја такси била да се „заустави агресивна кампања Србије“.

„У време када је такса била уведена, то је била исправна одлука, и та такса је дефинитвно повредила Србију. Оно што увек треба да имамо у виду, јесте то да такса или било која друга одлука, не треба да буде таква да повређује наше односе са САД или ЕУ“, истакао је он и додао да интереси Косова остају само на папиру без подршке Америке.

„Такса треба да остане на снази онолико дуго колико представља интересе Косова, а истовремено, интереси Косова су исти као и амерички. Не можемо да имамо велике геополитичке интересе ако немамо америчку подршку. Ми можемо да имамо такве интересе, али би они остали слово на папиру“, закључио је Хоџај.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!