Прочитај ми чланак

Твитераши „уништили“ премијеркину кампању против Ђиласа: Чале, у кризи сте

0

Премијерка Србије Ана Брнабић на Твитеру је објавила видео спот у којем поново таргетира лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа. Да овакви иступи премијерке Брнабић нису добродошли, те да не приличе функцији на којој се налази, поручили су јој грађани који су на њену објаву имали крајње занимљиве коментаре.

Наиме, премијерка Брнабић насловила је видео спот против председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа са „Прича о Великом брату“, а лидер ССП је оптужен „да је отимао од београдске деце да би стрпао у своје џепове и опет би све поново“, као и да је „оштетио Београђане за милионе евра“.

Премијерка је, у ствари, поручила да је ово само најава видеа који следи, те да се против Драгана Ђиласа из Српске напредне странке „кува“ још нешто.

Драган Ђилас је рекао да је кључно питање што се појачавају ионако невероватни напади на њега овим спотовима, кад Странку слободе и правде и њега не подржава нико.

Премијерка је између осталог спот описала речима: „Парадигма бахатости и безобзирности власти некада. Епохалне, несхватљиве злоупотребе функција за лично богаћење“.

А затим су уследили коментари корисника Твитера.

Интересантно је да, неколико сати након објаве, Брнабић није добила ниједан позитиван коментар, који је по свему судећи очекивала. Напротив, коментатори су јој указали да се ако има сазнања о кривичном делу, излаже кривичном гоњењу за непријављивање кривичног дела и учиниоца, те упитали – ако је украо, зашто га не ухапсите?

Твитераши су премијерку питали и да ли је поменути видео о Ђиласу у ствари дигитализација о којој прича на сва уста.

Други су је питали – у чијој кући живи.

Било је оних који су на саркастичан начин премијерки покушали да укажу да је Драган Ђилас био градоначелник Београда, те напоменули „да кинеских концетрационих логора за Вијетнамце није било у време док је Ђилас био премијер владе“.

Поједини су премијерки препоручили да се обрати доктору, други се питали – „шта је могла Јованка са 18 динара, а шта може Чале са 18 динара…“,.

Након константних оптужби које Брнабић и остали напредњаци одреда износе против Дргана Ђиласа, уследило је најлогичније питање – А зашто га за 10 година, колико је СНС на власти, нисте ухапсили, оптужили и извели пред суд?

Грађани су се присетили и убијеног Оливера Ивановића, који је такође таргетиран и против којег су се видео спотови емитовали и на телевизији са националном фреквенцијом.

Један корисник Твитера ипак се осврнуо на оно што никоме не промиче када премијерка Ана Брнабић даје изјаве, гостује у емисијама или једноставно прича, о било чему, те је изазвао следећим речима:

Неки су се зачудили што се премијерка бави оваквим стварима, те се питају по чијем је заправо налогу спорни спот објављен.

Било је и констатација да се међу напредњацима осећа страх, те да је због тога кампања кренула „јако“, пет месеци пре избора.

Премијерка је на свом званичном Твитер налогу објавила видео спот у којем се напада највећи политички непријатељ СНС Драган Ђилас, а нико се није јавио да похвали премијеркин рад, напише још коју оптужу или увреду на Ђиласов рачун.

Није искључено да ће нас Брнабић сутра почастити новим видео спотом о… Па Ђиласовим ботовима…