Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: Ако опозиционари буду на камионима, ја ћу на улицу

0

„О величини Александра Вучића много говори и његова непрекидна потреба да сам говори о сопственој величини“, каже за Данас познати глумац Бранислав Трифуновић, који је један од неформалних вођа грађанског протеста „1 од 5 милиона“.

„Та његова потреба много говори и о карактерном и менталном пресеку тог човека, који у свој својој величини није спреман да прими било какву критику. Зато и не бих коментарисао његову тврдњу да о њему говоре мали људи који само знају да нападају значајније и боље од себе“, додаје Трифуновић.

(Фото: Јутјуб)

Саговорник Данаса каже да на свету не постоји председник који је у време свог председничког мандата толико поделио људе и не постоји човек који толико и на сваком кораку шири мржњу и човек који је зарад својих интереса толико спреман да завади народ. „Да смо иоле нормална земља тај човек не би један дан био на функцији, а не већ седам година. Сваки дан његовог рада говори о лудилу у коме живимо, а он је највећи носилац тог семена лудила и тог семена мржње које сеје по Србији“, наводи Трифуновић. Додаје да би одговорни за председниково свакодневно кршење Устава требало да кажу због чега не реагују.

На питање докле ће председник трпети грађанске протесте на улицама, Трифуновић каже да Вучић већ сада предузима одређене кораке.

„Организује кампању свуда по Србији, чини све да људе демотивише да излазе на протесте, имамо свакодневне кампање против грађанског протеста на готово свим телевизијама. Ту су и друштвене мреже и људи који се наводно у име опозиције изјашњавају против протеста. Вучић ради све што може да угуши протесте, али једино са чиме не уме да се носи то је народ на улицама. Зато је од суштинске важности да ти протести трају што дуже, јер је то једини начин да се заврши са овим лудилом“, објашњава Трифуновић. Истиче да се тренутно у око 80 градова организују грађански протести.

Упркос томе што демонстрације трају већ три месеца Трифуновић каже да се није нимало уморио, и да како пролази време све је одлучнији да остане на улици док се не заврши са свим овим што нам се дешава у Србији. Каже и да је навикао на свакодневне прозивке њега и његовог брата Сергеја Трифуновића, јер ова власт зна само да клевета и да је то једини посао који знају да раде.

„Протести су дали адреналин у срце опозицији, почели су нешто да раде, али колико ће то трајати не знам. Многи су ми замерали што сам толико у својим говорима прозивао опозицију, али сматрам да мора да се направи нека синергија са грађанима како би се нешто променило, без обзира какви су они и какви смо ми. Мишљење о њима нисам много променио, али верујем да ће опозиција морати мало више да хода по Србији, да причају са људима, да им објасне шта у ствари хоће. И да тај народ који су изгубили убеде да су опозиција“, каже Трифуновић.

На питање да ли су организатори протеста променили приступ према опозицији, кад је појединим опозиционим представницима дозвољено да се обраћају на протестима, саговорник Данаса каже да на то нема коментар. „Ја сам своје изговорио. Ко год од њих да говори ја ћу бити на улици. Нећу бити на камионима, нећу причати и нећу опозицији више бројати крвна зрнца“, подсећа Бранислав Трифуновић на своје речи из децембра и првих недеља протеста.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!