Прочитај ми чланак

Томашевић (НАДА): Лајчак и Ескобар управљају Вучићем и Србијом

0

Народни посланик коалиције НАДА- Нови ДСС- ПОКС, Ненад Томашевић упитао је данас у Народној скупштини да ли Београд и Србија воде самосталну политику или је та политика под патронатом Европске уније и Сједињених америчких држава, с обзиром да је Александар Вучић рекао да неће ићи у Брисел док се не испуне одређени услови од стране ЕУ и албанских сепаратиста.

„Да ли реч Александра Вучића вреди ишта, или слуша само оно што кажу Габријел Ескобар и Мирослав Лајчак, када су рекли да Вучић мора да иде у Брисел. Да ли смо постали патронат западних земаља у потпуности и да ли они управљају унутрашњом и спољном политиком Србије“, упитао је Томашевић.

Он је додао и да се шаље лоша порука Србима са Косова и Метохије које на протестима пребија КФОР, а у исто време се организују вежбе са тим истим НАТО снагама.

„Док помахнитали Курти терорише Србе на Косову и Метохији, тај исти НАТО пакт не чини ништа да то спречи, а могао би једним телефонским позивом. Размак одакле се изводе заједничке војне вежбе и места где су Срби незаштићени од истих снага НАТО пакта је мања од 30км. То је потпуно апсурдна ситуација“, закључио је Томашевић.