Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Заједница Српских Општина неће имати извршна овлашћења

0

TAČI PRAVDA

Хашим Тачи, ратни злочинац и министар спољних послова такозване државе Косово, изјавио је да ће следеће недеље у наставку преговора Београд и Приштине бити донета одлука о Заједници српских општина. Иако је договор о ЗСО постигнут одавно, Приштина га не непоштује и сваки пут изнова се преговара о стварима које су веж договорене, али их Приштина не поштује.

„Сматрам да ће се постићи нови споразуми, посебно онај о Асоцијацији српских општина. Ова асоцијација неће имати ни један карактер извршног овлашћења.То је само добра воља и могућност међуопштинске добре комуникације на Косову“, рекао је Тачи за Глас Америке на албанском језику.

Тачи се осврнуо и на формирање Специјалног суда на Космету.

„Биће дато мишљење уставног суда о захтеву опозиције. Ми сматрамо и убеђени смо да су гласање и одлука у скупштини Косова били праведни. Надам да ће ствари постепено ићи напред, сада се само ради о техничком аспекту. Наравно, нико не може да равна или прави баланс српског геноцида на Косову са неким евентуалним пропустом или индивидуалном грешком разочараног појединца албанске заједнице у време рата. Србија је вршила геноцид на Косову и то сада зна цели свет“, казао је ратни злочинац и трговац органима Хашим Тачи.

извор: Правда.рс