Прочитај ми чланак

ТАЧИ: Дијалог треба наставити без условљавања, таксе остају на снази

0

Хашим Тачи изјавио је данас да дијалог између Косова и Србије треба наставити без условљавања, као и да ће таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине остати на снази.

Током састанка са високим дипломатама из Немачке и Француске, Хашим Тачи је поздравио немачко-француско ангажовање на Самиту у Паризу између представника Косова и Србије, као и напоре председника Емануела Макрона и канцеларке Ангеле Меркел да помогну наставку процеса дијалога под руководством Европске уније.

foto: www.president-ksgov.net

Тачи је том приликом подвукао да „дијалог треба наставити без условљавања и да такса треба да остане на снази“.

Он поновио да Косово неће прихватити друге критеријуме за либерализацију виза, „посебну у облику (укидања) тарифа или (формирања) асоцијације (српских општина).

Како је саопштено, Тачи је затражио да грађани Косова не остану „неоправдано изоловани и да се не третирају као грађани другог реда“.

Према његовој оцени, дијалог треба да буде окончан свеобухватним мировним споразумом, која ће довести до међусобног признања и учлањење Косова у Уједињене нације.

Високи дипломатски представници Немачке и Француске данас бораве на Косову у циљу припрема за Самит у Паризу који ће се одржати 1. јула и на којем ће уз посредовање Макрона и Ангеле Меркел разговарати о наставку дијалога и постизању свеобухватног правно обавезујућег споразума између Косова и Србије.

Високи представници Немачке и Француске ће се током дана сусрести и са председником Скупштине Косова Кадријем Весељијем, премијером Рамушом Харадинајем и члановима преговарачке екипе Косова за дијалог са Србијом.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!