Прочитај ми чланак

СВАКО ЋЕ МОРАТИ ДА МУ КЛЕКНЕ: Братислав Гашић нови шеф БИА?

0

У најужи круг за шефа Безбедносно-информативне агенције (БИА) ушао је високи функционер СНС и бивши министар одбране Братислав Гашић, сазнаје „Блиц“.

bratislav-gasic-i

Именовање Гашића је готово извесна ствар, а то би могло да се нађе на дневном реду већ прве наредне редовне седнице Владе – каже за „Блиц“ извор из Немањине 11.

За Гашића се незванично спекулисало да би могао да добије руководеће место у СДПР или контролу служби безбедности. Оно што је било извесно, премијер је ставио вето на његов избор за министарско место иако је Гашић силно желео да се врати у Владу.

Место директора БИА је једно од најозбиљнијих и најосетљивијих позиција у држави јер се у ту агенцију сливају сви поверљиви безбедносни подаци везани за унутрашње и спољне прилике. За шефа БИА свака власт поставља поверљивог и оданог човека, тако да Гашић као решење није изненађење за већину министара. Он важи за преданог војника СНС и функционера који је одан Вучићу.

Гашића, међутим, чекају озбиљни задаци у БИА, а то је првенствено да поврати мало пољуљани ланац команде у време Ђорђевића.

Осим Гашића, до сада је за шефа БИА помињан и бивши министар правде Никола Селаковић.

Новинарка и хеликоптер

Братислав Гашић је смењен са места министра обране због начина на који се обратио новинарки Б92. У жижи јавности био је и због „случаја хеликопер“, када је постављано питање командне одговорности за трагедију.