Прочитај ми чланак

Сулејман Реџепи: Уједињење албанских земаља је Божја воља

0

Уједињење албанских земаља је Божја воља и зато ми имамо обавезу да то вратимо као што је било раније, рекао поглавар Исламске заједнице у Македонији реис Сулејман Реџепи. Албанија ће имати јединствену границу коју је направио Бог, каже реис Реџепи.

 

Поглавар Исламске заједнице у Македонији реис Сулејман Реџепи позвао је на обједињавање свих албанских територија јер, како наводи, то је Божја воља.

„Уједињење албанских земаља је Божја воља и зато ми имамо обавезу да то вратимо као што је било раније. Уједињење снага албанског народа на свим нивоима ће постати реалност, а Албанија ће имати јединствену границу коју је направио Бог“, рекао је реис Реџепи у интервјуу за „Журнал плус“ на албанском језику.

У сусрет сутрашњем обележавању 100. годишњица албанске независности и Дана албанске заставе, Реџепи каже да је веома забринут за позицију Албанаца јер не може ни да замисли да људи живе у пет држава.

На национално уједињене Албанаца недавно је позвао и албански премијер Саљи Бериша.

Бериша је тај позив поновио на митингу у понедељак увече у Скопљу којем је, поред политичких представника Албанаца у Македонији, присуствовао и „косовски премијер“ Хашим Тачи.

(РТС)