Прочитај ми чланак

Стефановић: Згрожен сам вређањем премијера, зашто сви ћутите, ми смо јака држава

0

vucic-stefanovic-gej-duga

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да је згрожен вређањем премијера Александра Вучића у директном преносу РТС са утакмице Србија – Албанија, а посебно ћутањем и недостатком реакције људи из јавног сервиса, невладиних организација и новинарских удружења.

Стефановић је у изјави Тањугу рекао да је потпуно згрожен „бруталним вређањем и нападом на премијера Србије“ у директном преносу јавног сервиса.

– Још више сам запањен ћутањем и недостатком реакције људи из јавног сервиса, невладиних организација и новинарских удружења које су умеле да буду веома гласне у досадашњим случајевима – рекао је Стефановић.

Он је истакао да нико од њих није нашао за сходно да се макар извини због инцидента и вредјања премијера Србије и „срамног чина који се догодио у директном преносу на јавном сервису“.

– Не памтим да се икада у историји РТС-а догодио овакав скандал, да један бахати примитивац у директном преносу, и то у два наврата, најбруталније вредја председника Владе – навео је Стефановић.

Потпредседник напредњака запитао се како то да је председник Владе Србије увек мета оваквих напада, како је могуће да нико на то не реагује и докле ће ти напади трајати.

– Искрено, као човек, надам се да ће се реакција, која је закаснела, ипак појавити и питам се да ли су разлог реформе које се спроводе у Србији, да ли је разлог што некоме у овој земљи не одговара јака држава, јака влада и људи који покушавају да учине нешто за своје грађане – рекао је Стефановић.

Квалификациона утакмица фудбалских репрезентација Србије и Албаније прекинута је синоћ у Београду пред крај првог полувремена пошто је дошло до инцидента када се изнад терена појавио летећи објекат са заставом Велике Албаније.

 

(Tanjug)