Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Држава на четири основна стуба – народ, вера, култура, традиција

0

Кандидат за председника Србије Милан Стаматовић рекао је да жели да постави Србију на четири основна стуба који се користе у свим развијеним државама света а то су, како је навео – нација, вера, култура и традиција.

„Ако нема тих стубова и ако нису чврсти нема стабилне екомоније и стабилне државе. Ми морамо да поштујемо своју веру и нацију не вређајући и не задирући у друге нације и вере“, рекао је Милан Стаматовић представљајући се на јавном сервису као кандидат групе грађана „За здраву Србију“.

Стаматовић, који је председник општине Чајетина, рекао је да је за време његовог мандата та општина од девастираног места постала једна од најуспешнијих локалних самоуправа.

Кандидатуром и учешћем у кампањи, како је рекао, жели да покаже да и у малој средини може да се направи резултат, те да то може да се пренесе и на републички ниво.

Иако, како је навео, то нису надлежности председника републике, он може да утиче на то да се поправи економија и углед државе.

Сматра да држава мора да стимулише домаће привреднике и инвеститоре, „а не да само страни инвеститори добијају све могуће повољности“.

Зато се залаже и за оснивање Службе за заштиту националне екомоније, која би контролисала све – од увоза до заштитите наше националне производње.

Стаматовић, који је најавио оснивање своје странке „За здраву Србију“, сматра да треба да се врати служење војног рока да би, како је рекао, грађани Србије били сигурни, „а не да би ми звецкали оружјем“.

Осврћући се на сарадњу са Руском Федерацијом, Стаматовић је рекао да жели да се на државном нивоу отвори канцеларија за сарадњу са Русијом, по моделу који постоји у општини Чајетина, како би се нашим произвођачима помогло да своје производе пласирају Москви.

Према његовом мишљењу, Србија би због глобалне ситуације требало да одустане од неутралности и да се економски и војно веже за Русију.