Прочитај ми чланак

ШТА ЈЕ РАДИО ВУЧИЋ У ТИРАНИ: Тачи и Рама договарали границе Велике Албаније?!

0

Председник Косова Хашим Тачи се данас у Тирани састао са високом представницом за спољну политику ЕУ Федериком Могерини, са којом је разговарао о европској перспективи Косова, као и о дијалогу измедју Београда и Приштине, саопштено је из његовог кабинета.

„Председник Тачи је истакао неопходност постизања свеобухватног и правно обавезујућег споразума измедју Косова и Србије, који ће обезбедити реципрочно признање и који ће отворити пут Косову да постане чланица НАТО-а, ЕУ и УН-а“, наводи се у саопштењу.

foto: www.president-ksgov.net

Тачи и Могеринијева као и председници земаља региона који су део процеса Брдо Бриони, сутра ће одржати састанак у Тирани где се очекује усвајање заједничке декларације.

Пре састанка са Могеринијевом, косовски председник се сусрео са председником Албаније Иљиром Метом.

Тачи са Рамом о отварању албанског простора без граница, под евроатланским покровитељством

Председник Косова Хашим Тачи изјавио је да је у Тирани са премијером Албаније Едијем Рамом разговарао о „неопходности потпуног отварања границе Косова и Албаније“ и формирању „албанског простора без граница, под евроатланским покровитељством“.“На састанку смо поменули потребу исправљања историјских неправди, уједињујући албански фактор око сензибилизације права прикључења Прешева, Медведје и Бујановца територији Републике Косово“, написао је Тачи на фејсбуку.

Тачи борави у Тирани у склопу самита процеса Брдо-Бријони који се сутра одржава у главном граду Албаније.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!