Прочитај ми чланак

ШТА ЋЕ СНС-ОВ БАТИНАШ ЗЕЉА близу куће српског опозиционара са Космета?!

0

У атмосфери страха припрема се терен за посету Александра Вучића 8. септембра у Косовској Митровици.

На запослене у јавном сектору врши се притисак како би се обезбедио масован скуп. Тако су на пример директори у школама у обавези да доставе списак запослених који ће доћи на скуп подршке Александру Вучићу, а спискове достављају Јасмини Дедић, начелници школске управе, каже се у саопштењу Покрета центра, који чине бивши посланици Доста је било. И Рада Трајковић, председница НВО Европски покрет, каже за Данас да су у току опсежне припреме за долазак председника Србије на Косово и да паралелно теку два процеса.

„Један процес представља наредба ‘Бин Ладена са Севера Косова’ Милана Радоичића градоначелницима косовског Поморавља да обезбеде 4.000 људи који ће доћи да подрже председниково обраћање косовским Србима. Са друге стране власнику Космет превоза Срђану Вуловићу је наређено да како зна нађе 200 аутобуса за превоз Срба на митинг не само из косовског Поморавља, већ и оних који су прогнани. Већ је одређено време и место поласка, а обезбеђени су и сендвичи и све што иде уз то“, објашњава Трајковићева.

Рада Трајковић додаје да ни не чуди што један део Срба из Поморавља намерава да затражи да буде део Македоније, док Горанци, како наводи, планирају да траже заштиту Бугарске и њихово држављанство. Овај пројекат који је на помолу, напомиње Трајковићева, заправо је дубоко у функцији дестабилизације Косова.

Покрет центра који чине бивши посланици Доста је било, међу којима су Татјана Мацура и Александар Стевановић, наводи да преко извора који живе и раде на Косову и Метохији сазнаје и да постоји основана сумња да је безбедност косовског политичара Момчила Трајковића угрожена. „Након што се отвореним писмом обратио председнику Србије хајка на господина Трајковића у прорежимским медијима не јењава. До нас је стигла информација да је пре неколико вечери у Чаглавици, месту у којем живи Момчило Трајковић, примећен један од људи задужених за „прљаве послове“ СНС-а и Српске листе, чувени Зеља (на слици горе, заокружен, поред Вучића). Сваки покрет господина Трајковића се прати и реферише централи у Београду“, каже се у саопштењу Покрета центра. Додаје се да су телевизијске екипе свакодневно на терену и узимају изјаве од грађана које би потврдиле Вучићеве изјаве и реакције на отворено писмо Момчила Трајковића.

Подсетимо, члан НВО Српски национални форум и некадашњи потпредседник Владе Србије Момчило Трајковић недавно се обратио писмом председнику Србије у коме је навео да председник није испунио „ама баш ништа“ што је обећао на састанку с делегацијом СНФ у јануару, након убиства Оливера Ивановића.

Писмо Трајковића очигледно је изазвало буру негодовања, па је тако Српска листа оценила да је члан Председништва Српског националног форума директно и недвосмислено ударио на сопствени преговарачки тим и свог председника на врхунцу његове борбе да у решавању питања Косова и Метохије добије највише.

„На тај начин он се јасно декларисао на чијој је страни и за чије интересе ради“, саопштила је Српска листа, називајући Момчила Трајковића квазипатриотом којег је народ одбацио „онда када су једну за другом продавали њиве по централном Косову и Метохији и куповали себи некретнине по Београду и Нишу. Управо таква неодговорна политика „разних Трајковића“, политика нечињења, забијања главе у песак и бежања од реалности, према оцени Српске листе, довела је председника и актуелну власт у позицију да се везаних руку бори да спаси што се спасити може.

И београдски провладини листови ових дана додатно су се позабавили ликом и делом Трајковића, наводећи да „док су Срби страдали и подносили терор Приштине, он је српску земљу за милионе евра препродавао Албанцима и да зато на Чаглавици и другим местима готово да нема Срба, а на тим парцелама су Албанци подигли куле и градове“.

Момчило Трајковић јуче није одговарао на наше позиве, нити поруке да прокоментарише писање београдских медија, али је недавно саопштио да се у оштрим и нападима на све који су се јавно супротставили идеји поделе Косова и Метохији отишло преко границе пристојног и политичког дијалога. „Страшно! Ако издајничка политика председника Вучића о разграничењу са Албанцима не успе, криви ће бити они који су имали другачији став? Дакле, једини спас за мене ће бити уколико они успеју у намери да поделе Косово. Тада ће они бити у „малој Србији“, а ја у „великој Албанији“! Без пасоша неће моћи да дођу до моје куће“, написао је Трајковић.

Рада Трајковић, која је заједно са Савом Јањићем већ дужи период мета политичких напада напредњака, каже за Данас „да ће историја показати да су сви они који су на супротној страни од Вучића и његових сатрапа антисрпске коалиције, заправо патриоте, док ће они бити најсрамнији део српске будућности“.

„Све те оптужбе и сва та хајка на неистомишљенике диктирана је из једног центра, председниковог кабинета. Нас не могу да зауставе, осим на начин на који су зауставили Оливера Ивановића“, поручује Трајковићева.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!