Прочитај ми чланак

ССП: Виши суд у Београду забранио Информеру да пише „лажи о Драгану Ђиласу“

0

Странка слободе и правде (ССП) саопштила је данас да је „Виши суд у Београду забранио Драгану Ј. Вучићевићу да у дневном листу ‘Информер’ пише лажи о Драгану Ђиласу”, односно да се забрана односи на информације којима се крши „право на достојанство личности, и претпоставка невиности“.

„То укључује и више пута поновљене неистине да је Драган Ђилас тајкун, и да је док је био на власти сам себи обезбедио 618.688.269 евра, и у џепове стрпао стотине милиона евра“, наводи у саопштењу ССП.

Како се наводи „ако Драган Ј. Вучићевић опет објави такву неистину тиме ће свесно прекршити закон, јер је то у супротности са овом судском забраном, и у том случају ће дневни лист ‘Информер’ морати да плати судске пенале у износу од 100.000 динара“.

„Уколико судови наставе да раде на овај начин, Драган Ј. Вучићевић, и остали таблоиди ускоро неће имати шта да пишу, јер не постоји нико ко се јавно противи уништавању Србије од стране Александра Вучића, а да о њему ‘Информер’, и други таблоиди не објављују неистине“, наводи су саопштењу Странка слободе и правде.