Прочитај ми чланак

СРС: Режим са САД и ЕУ већ договорио да се Срби одрекну Космета (Видео)

0

Nemanja Sarovic1Српска радикална странка се противи потписивању било каквог споразума са Приштином и било каквој нормализацији, не са Приштином, већ, то је суштински са независном државом Косовом.

Српска радикална странка упозорава већ дуже од годину дана, још у време када је ДС и влада ДС започела те тзв. преговоре са Приштином под окриљем Брисела, да из тих преговора ништа повољно по српски народ и српску државу не може произаћи.

Подсетићемо вас и на то да је у врме када су кренули преговоре била прича да се преговара о аутономији АП КиМ унутар Републике Србије, да се током преговора то променило и да су преговори вођени о некаквој аутономији српске заједнице, односно српске националне мањине унутар независног Косова, да бисмо на крају дошли до онога за шта смо знали да ће се десити, а то је да је српској страни понуђено буквално ништа.

Оно што Хашим Тачи говори од самог почетка преговора се данас у потпуности обистинило, и то је заједнички предлог ЕУ, САД, Немачке и других водећих земаља ЕУ: да Срби са Косова и Метохије треба да прихвате мирно интегрисање у независну шиптарску државу, а да српски народ у целини треба да се одрекне Косова и Метохије.

Ми смо потпуно сигурни да ће наредних 5 дана бити посвећено – морам се тако изразити – „испирању мозга“ грађанима Србија; да ће Ивица Дачић, Александар Вучић, Томислав Николић и други издајници, кажем издајници јер за то што раде нема другог назива, покушати грађане Србије да убеде у то како ћемо поново бити изоловани, како ћемо бити некакво острво – употребљавали су назив Куба – и да ће Србији сва врата бити затворена уколико не пристанемо да се добровољно одрекнемо своје историје, цркве, манастира и, што је најбитније, грађана Србије који живе на територији Косова и Метохије.

Српска радикална странка позива још једном државно руководство Републике Србије да прекине све пеговоре под окриљем Брисела, јер је потпуно очигледно да је Брисел уз Вашингтон главни промотер независности Косова. Ми смо већ позивали и питали да ли мислите да би Хашим Тачи икада пристао на преговоре који би били вођени под окриљем Руске Федерације. Сигуран сам да не би, зато што је потпуно јасно да је РФ на страни Републике Србије макар онолико колико је ЕУ и САД на страни Хашима Тачија и независног Косова.

Разне притиске ће трпети грађани Србије, да ли ће то бити до 8. или 9. или 16. априла – али је сада већ потпуно извесно шта ће бити резултат. Немојте мислити да државно руководство Републике Србије заиста размишља о нечему и да, како они то кажу, треба да утврде шта је то мање лоше за грађане Србије, јер је потпуно очигледно да је тај споразум већ постигнут, односно да је, по налогу западних сила које су Вучића, Дачића и Николића и довеле на власт у Србији да би обавили тај прљав посао, тај договор већ завршен. И, једино је питање како ће то српској јавности бити саопштено, односно како ће поменути тројац изгубити најмање политичких поена на издаји КиМ и одрицању од онога за шта су генерације и генерације српског народа крвариле.

Ми смо претходних дана сви били сведоци буквално усмеравања и спиновања јавног мњења са онога што суштински јесте тема на неке потпуно бесмислене ствари попут тога да ли је Александар Вучић, можете мислити, повисио тон на Тачија. Па сад ми треба да аплаудирамо издајнику Александру Вучићу, јер је боже мој он неустрашив, па је тамо одржао, наводно, буквицу Хашиму Тачију и вратио се у Србију како би нам саопштио да је изгубио Косово и Метохију.

Или, друга ствар, како је Александар Вучић, можете мислити, морална громада, понудио оставку Ивици Дачићу. На тај начин Александар Вучић покушава да прикупи неке јефтине политичке поене на теми на којој би апсолутно требало да постоји јединство српског народа и политичких странака у Србији. Они позивају на некакво јединство, али што се тиче Српске радикалне странке, ми поново остајемо усамљени на политичкој сцени.

И, за разлику од ДС и њеног председника Драгана Ђиласа који каже да неће рушити Владу Републике Србије на питању Косова и Метохије, ми још једном кажемо: Српска радикална странка ће пре свега на питању Косова и Метохије рушити ову издајничку власт. И, друга ствар: за нас у Српској радикалној странци, између Александра Вучића, који је у овом тренутку, да кажем онај који има највише власти у својим рукама, али и оних који га подржавају, било из власти попут Дачића, Динкића и осталих, или из опозиције попут Драгана Ђиласа и неких других – нема никакве разлике.

Издаја Космета је нешто што је неопростив грех за Српску радикалну странку. Дакле, не ради се овде о пљачкашкој приватизацији, што се такође не може опростити и мора се одговарати, али издаја националних интереса, одрицање од територије и од Косова и Метохије је нешто за шта ће Александар Вучић, Ивица Дачић, Томислав Николић и сви други који их подржавају морати кадтад да робијају.

Борба Српске радикалне странке и наша политичка акција ће апсолутно бити усмерени ка обарању, на сваке могуће демократске начине, ове издајничке власти. Ми ћемо наставити са протестима које организујемо широм Србије. Наредни је заказан за суботу у 11 часова у Зрењанину, а организоваћемо и у понедељак 8. априла један протест у Београду, на коме ћемо упутити последњи позив државном руководству Републике Србије да одустану од онога на шта су се намерили.

Дакле, да одустану од својих планова да предају Косово и Метохију. Нема тог датума – да нам сутра понуде не датум почетка преговора, а преговори ће трајати 10 или 15 година, да Србији сутра понуде директан улазак у ЕУ 15.априла, а да заузврат траже од нас да се одрекнемо Косова и Метохије, одговор државног руководства Републике Србије мора бити „не“. Свако ко прекрши Устав Републике Србије, свако ко крши законе Републике Србије мораће да одговара.

Хашим Тачи је у Бриселу рекао још једну занимљиву ствар: да не долази у ообзир да српска заједница има, односно да те општине на северу имају било какву аутономију, да буду било каква заједница, да имају било какава извршна и законодавна овлашћења, јер то, како каже, може бити основа за будући сепаратизам. Погледајте на који начин Хашим Тачи чува своју државу и оно што он сматра државом, и погледајте на који се начин државно руководство Републике Србије опходи према својој држави која је призната, која је у УН, која има вишевековну традицију.

Нажалост, за разлику од Хашима Тачија коме ми не можемо, што се преговора тиче, ништа замерити, јер он у потпуности ради у интересу свог народа, иако су ти интереси потпуно супротини интересима српског народа, ми са жаљењем констатујемо да државно руководство Републике Србије подједнако као и Хашим Тачи ради у интересу Албанаца са Косова и Метохије.