Прочитај ми чланак

СРС (у 12 h) организује протестну шетњу поводом ослобођења Харадинаја

0

Хашки трибунал јуче је ослободио осведоченог злочинца Рамуша Харадинаја чиме су амнестирани сви злочини почињени над Србима на Косову и Метохији. Претходно су ослобађањем Насера Орића, Готовине, Маркача амнестирани злочини над Србима у БиХ и Хрватској, изјавио је на конференцији за новинаре Немања Шаровић, заменик председника СРС.

Тиме је Хашки трибунал још једном потврдио своју антисрпску природу и чињеницу да је Хашки суд, суд двоструких стандарда. За Србе важи једно правило, да су увек криви. За оне који су Србе убијали и протеривали важи друго правило, да никад нису криви.

Нико од српских медија није пренео да је јуче жалбено веће Хашког трибунала потврдило другу пресуду за непоштовање суда против Војислава Шешеља и осудило га правоснажно на 18 месеци затвора. У Харадинајевом поступку 19 потенцијалних сведока је ликвидирано, али оптужница за непоштовање суда против њега никада није подигнута.

Ослобађајућу пресуду Харадинају су изрекле судије Хашког трибунала, али они су само пуки извршиоци прљавог посла. Наредбодавци су САД и водеће земље ЕУ, Велика Британија, Немачка, Француска. Поред њих, подједнаку одговорност за сваку пресуду Хашког трибунала сноси бивши и садашњи режим у Београду који уместо интересима српског народа служи српским непријатељима, истакао је Шаровић.

Поводом срамне пресуде Хашког трибунала, Српска радикална странка организоваће протестну шетњу улицама града Београда и других градова у Србији. Почетак протеста у Београду биће данас у 12 часова испред Председништва РС. СРС позива све грађане Србије који се не слажу са оваквом пресудом и који желе да спрече даља понижења српског народа да се прикључе протесту и покажу да, иако су јој на челу државе слуге запада, Србија није земља слугу.
Срдачан поздрав,

 

(СРС)