Прочитај ми чланак

Српским оружјем украјинска војска убија недужне грађане Русије

0

„…Велики је наш дуг пред Русијом…Дуг којим је Русија обавезала српски народ 1914.године, тако је огроман да њега не могу вратити ни векови ни поколења. То је дуг љубави која свезаних очију иде у смрт спашавајући свог ближњег…Руски цар и руски народ, неприпремљени ступивши у рат за одбрану Србије, нису могли не знати да иду у смрт. Али љубав Руса према браћи својој није одступила пред опасношћу и није се уплашила смрти. Смемо ли икада заборавити да је руски цар са децом својом и милионима браће своје пошао у смрт за правду српског народа? Смемо ли прећутати пред Небом и земљом, да је наша слобода и државност коштала Русију више него нас?...“ (Свети Николај Охридски и Жички)

„…Србија (је) чврсто опредељена за наставак и убрзање свог ЕУ пута…(Александар Вучић, изјава за медије; ИН4С, 12.фебруар 2024.године)

„…САД цене подршку коју је Србија пружила Украјини у одбрани њеног суверенитета и територијалног интегритета када се суочила са бруталном инвазијом Русије…“ (Честитка Џозефа Бајдена Вучићу, поводом Дана државности Србије; Србин инфо, 14.фебруар 2024.године)

Портал Politički.rs је објавио, 16.фебруара 2024.године, следећи текст:

„Америчка компанија „Global Military Products“, која има уговор са Министарством одбране САД (Пентагоном) за испоруку оружја Украјини, купила је од Србије десетине тона ракета „Град“, које производи фабрика „Крушик“ (Ваљево). Оне су транспортоване преко Бугарске у Румунију, у децембру прошле године, а америчкој фирми продала их је српска компанија „Југоимпорт“…Поменутим ракетама „Град“ украјинска војска је у четвртак (8. фебруара 2024.године) гранатирала руски град Белгород…У ваздушном нападу на Белгород погинуло је седам особа, међу којима је једно (једногодишње) дете, а 19 људи је повређено…

Председник Србије Александар Вучић више пута је негирао да Србија извози оружје у Украјину, али је истовремено истакао да не може да сноси одговорност ако се то догоди преко треће земље…(Међутим), Вучић (је) рекао (и да Србија) извози у САД наоружање преко једне америчке фирме…

У марту 2023.године, председник Србије је говорио о извозу оружја…:

„…То што ће се нешто да се нађе негде на ратишту наравно да ће да се појави…Наравно да ће увек да се појави на ратишту и то ћемо наставити да радимо.““

Према Закону о извозу наоружања и војне опреме („Сл. гласник РС, бр. 107/2014), Влада, на предлог Министарства спољне трговине, утврђује Листу наоружања и опреме (НВО) за извоз. Надаље, извоз НВО се врши на основу дозволе наведеног Министарства. Овлашћени извозник је јавно (државно) предузеће „Yugoimport – SDPR“, из Београда.

Ракета „Град“ је калибра 122 милиметра и има домет до 40 километара. Белгород се налази око 40 километара од украјинске границе, а од Харкова је удаљен око 74 километра.

Кривично правно казано, сви они који су дозволили и извршили извоз (продају ракета, директно или индиректно преко Бугарске и Румуније, поменутој америчкој компанији)  ракета „Град“, које су завршиле у рукама припадника украјинске војске, поступали су са евентуалним умишљајем (dolus eventualis), јер си били свјесни штетних последица ( извјесности убијања и рањавања руских цивила) и пристали су на њихово наступање. Зато Генерално тужилаштво и Истражни комитет РФ могу, основано, покренути и водити кривични поступак против њих за кривично дјело ратног злочина против цивилног становништва путем помагања.

Све ово се није могло урадити без Вучићеве сагласности. Као неприкосновени шеф заробљене државе Србије, саглашавањем са продајом ракета „Град“ америчкој компанији, он сноси моралну, политичку и историјску одговорност за страдање грађана Белгорода. Национално и државно самоубилачким истрајавањем на „европском путу без алтернативе“,  Вучић се сврстао на, за Русију, непријатељску страну. За то, као и за помоћ Украјини против руске специјалне војне операције, и предсједник САД, Бајден му је „срдачно“ честитао.

САД, В. Британија, ЕУ и NATO пакт су главни подстрекачи и помагачи (оружано и финансијски) украјинског државног руководства у рату против Русије. Оружје које преузму америчке компаније сигурно значи да ће завршити у рукама припадника украјинске војске и да ће се употријебити против Русије и њених грађана. Бугарска и Румунија су, као и све чланице злочиначког и терористичког NATO пакта (изузев В. Британије), колоније САД.

Свети Сава и Света Матрона (Матронушка) Московска Свемоћа, слава Им и милост, постојано указују мојој супрузи Драгици да се Вучић жали западним газдама да му је предсједник Путин велика препрека. Јер, по Вучићевој процјени, кад Путин не био било на челу Русије, подршка Срба тој држави била би далеко мања и далеко лакше би могао да спроведе европски пут Србије (без Косова и Метохије).  

Колико су Србија и српски народ на Балкану окружени „пријатељима“, доказује и Еди Рама, албански премијер, који је на Дан државности Србије казао:

„…Нема сумње да је Албанија стајала, стоји и стајаће уз Косово у сваком случају, чак и ако…ствари дођу дотле да се…користи оружје (подразумијева се, против Србије)…“ (Gledaj.rs, 15.фебруар 2024.)

Подсјетимо се Вучићевих ријечи, саопштених у Охриду, током Самита Иницијативе „Отворени Балкан“, који је одржан 7.и 8.јуна 2022.године:

„Дугујем велику захвалност Едију Рами…Постоји нешто што се види у односима Србије, Албаније и Северне Македоније. Ми билатералних проблема немамо (?!)…“

Да ли, и послије свега описаног, руско државно руководство може и даље подржавати Александра Вучића?!

С вјером у Бога и правду Божју, наше српско-руске Светитеље и мать Россию!