Прочитај ми чланак

Срђан Миливојевић напао амбасадора Америке, па открио: Курти испунио план!

0

Потпредседник Демократске странке (ДС) Срђан Миливојевић оценио је вечерас, коментаришући то што ће од 1. фебруара евро бити једино средство плаћања на Косову и Метохији, да је динар као валуту укинула "коалиција" председника Србије Александра Вучића и премијера Косова Аљбина Куртија.

„После 111 година, коалиција Вучић-Курти укинула је српски динар на Косову и Метохији. Било је издајника, али никад као Вучића“, написао је Миливојевић на друштвеној мрежи Икс (X).

Он је раније данас такође на Иксу написао и да је то „још једна победа Александра Вучића од 5:0“.

„Већег Снешка у Давосу да направиш издајниче Вучићу. Макар оноликог колики ће бити твој споменик у Приштини који ће ти подићи Курти, твој газда и саборац у борби за Велику Албанију“, навео је Миливојевић, алудирајући на Снешка Белића ког је Вучић правио током Светског економског форума у швајцарском граду Давос.

Централна банка Косова саопштила је данас да је допунила Правилник о готовинским операцијама, који сада, између осталог, дефинише да је валута евро једино средство плаћања на Косову.

Допуном Правилника, која ступа на снагу 1. фебруара, онемогућава се коришћење динара као средства плаћања на целој територији Косова, укључујући више општина са српском већином у којима је та валута до сада коришћена уз евро.