Прочитај ми чланак

СРБИН ИНФО САЗНАЈЕ: Вучић 23. априла расписује референдум о Косову?

0

После представљања личног предлога за "решење косовског питања" почетком априла, председник Србије Александар Вучић би 23. априла могао да распише референдум на којем ће се грађани Србије изјаснити по питању Космета и даљих интеграција Србије у Европску унију.

Ово за „Србин инфо“ тврди извор близак председништву и напомиње да се тренутно као датум за објављивање ове одлуке разматра управо 23. април.

Истог датума 1998. године у Србији је одржан референдум о учешћу страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији.

– У том случају, референдум би могао да буде одржан већ негде око Видовдана – наводи наш извор.

Како ће гласити референдумско питање још није познато, али се претпоставља да ће поред косовске дилеме у питање бити укључена и даља интеграција Србије у Европску унију.

 

– Притисци са Запада да се убрза потписивање споразума са такозваном државом Косово су све већи, па би представници власти на овај начин важну одлуку могли да препусте народу. Наравно, много ће зависити и од тога како ће гласити референдумско питање и како ће на њега реаговати владајуће и опозиционе странке – објашњава наш саговорник.