Прочитај ми чланак

СРБИЈА ПРОТЕСТУЈЕ Окупљање у Краљеву у знак солидарности са протестима у Београду

0

У Краљеву се вечерас окупило око стотинак градјана из тог града, али и из Лучана и Младеновца, како би изразили подршку београдским протестима градјана против насиља и показали незадовољство стањем у држави.

Окупљање је организовала Грађанско удружење Локални фронт на Тргу испред својих просторија, са циљем да се, како је на скупу речено, грађани упознају са дешавањима у престоници, јер то не могу да сазнају путем средстава информисања.

На тргу је постављен транспарент „Неко сме да бисмо сви могли“, а присутне је о ситуацији у Београду упознао један од организатора тамношњих протеста глумац Бранислав Трифуновић.

Он је присутнима поручио да је било доста „палац револуције“ путем друштвених мрежа, да су били предуго инертни и да је време да се изборе за своју слободу.

Осврнуо се и на претње које је добила новинарка Татјана Војтеховска због подржавања протеста, али и на одлуку новог власника ТВ Прва да са програма скине вечерашњу емисију „Вече са Иваном Ивановићем“.

„Они се плаше и Деда Мраза код Ивана Иванововића. Желе да нас уплаше, али мислим да за две до три недеље неће моћи да уплаше 100 хиљада људи на улицама Београда“, рекао је Трифуновић.

Према његовим речима, окупљање у Краљеву је веома важно јер „истина мора да исплива“, због чега је присутнима поручио да шире поруку о догадјајима у Београду.

„Вуците друге за рукав, причајте са њима, зато што морамо да ударимо са свих страна“, оценио је он.

У Београду ће сутра, у суботу 29. децембра, бити организован четврти протест грађана против насиља.