Прочитај ми чланак

СРАМНА ПОНУДА ЗАПАДА: Путине признај Косово и даћемо ти Крим

0

putin obama _1403_407

Запад намерава да пред председника Русије изађе са јасном понудом. Дозволиће му да након надгледаног референдума на Криму прими ту област у Руску Федерацију, али Путин заузврат мора да призна независност Косова. 

Трговина! Западне земље спемне су да руском председнику Владимиру Путину дају Крим, а од њега заузврат траже да призна Косово, пише аустријски “Дер Стандард”.

Како наводи тај лист, Западне дипломате намеравају да пред председника Русије изађу са јасном понудом. Они ће му дозволити да након надгледаног референдума на Криму, који се одржава 16. марта, прими у састав Руске федерације ту украјинску област.

Фото: АП/ТањугФото: АП/Тањуг
С друге стране, Русија мора да призна Косово као државу, односно да прихвати вољу становника такозване државе Косово за самоопредељењем.

Аустријски лист наводи у даљем тексту да је у данашњем свету једна ствар потпуно јасна: свако ко на показивање моћи реагује позивајући се на међународно право у старту је изгубио.

“Дер Стандард” напомиње да је циљ Запада да успостави стабилност у Украјини, која би требала да постане западно оријентисана земља.

(Телеграф.рс)