Прочитај ми чланак

СНС ЗА ИЗБОРЕ, чека се да председник пресече

0

Београд -- Руководство СНС се залаже за парламентарне изборе, јер мислимо да ћемо остварити одличан резултат, а да ли ће избори бити расписани зависи од председника.

То је изјавио за „Блиц“ члан Председништва СНС Горан Весић.

Ilustracija: Thinkstock

„Председник ће донети одлуку зависно до економске ситуације и решавања косовског питања. За месец дана улазимо у годину пред изборе, тако да када год буду били расписани, 12 месеци или два месеца пре последњег тернинам, они ће бити редовни параламентарни избори“, рекао је он.

Он подсећа да ће се наредни избори одржати под истим условима и правилима који су важили и од 2012. „И ту се ништа није променило и не видим ни један разлог за бојкот избора. За разлику од Тадића, ми не мењамо изборне услове“, казао је функционер СНС. Они што најављује бојкот, каже Весић, одавно су већ у бојкоту.

„Прошлог децембра бојкотовали су изборе у три од четири општине. Као да су били различити изборни услови у тим општинама. Него нису успели да сакупе довољан број кандидата ни потписа. Плаше се избора као дјаво крста“, рекао је Весић.

Он је навео да не види разлог за протесте, као што не види ниједан оправдан захтев.

„Траже да председник Вучић поднесе оставку, а неће изборе који им се нуде. Ако мисле да су већина треба да изадју, па да победе ако их народ хоће. Али знају они да би на тим изборима изгубили и зато их неће“, казао је Весић.

Према његовим речима, има ту и градјана који имају и оправдане разлоге за незадовољство, али их злоупотребљавају Драган Ђилас или Вук Јеремић, који би некако да се преко њих докопају власти. „А шта знају показали су док су владали и зато губе на свим изборима“, рекао је Весић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!