Прочитај ми чланак

СНС вређа политичке противнике из страха од све већих грађанских протеста

0

Покрет "Доста је било" саопштио је да Српска напредна странка "наставља да вређа и етикетира политичке противнике".

Dosta-je-bilo2

„Поводом јучерашњег протеста против незаконитог рушења у Савамали током изборне ноћи, Александар Вучић и СНС издали су саопштење којим настављају да вређају и етикетирају политичке противнике, грађане и њихов протест називају циркусом”, наводе они у саопштењу.

Како кажу, из СНС тиме “покушавају да речником преузетим из ријалити емисија, сакрију чињеницу да је трећи по реду протест окупио око 20.000 људи“.

Тај покрет навео је и да изјаве мандатара Александра Вучића да у чину рушења не види ништа спорно, „осим чињенице да је рушење извршено по ноћи уместо током дана, као и да би се и сам придружио рушењу затраживши један багер, вређају здрав разум“.

„Овим изјавама мандатар потврђује сумње да се рушење одиграло с његовим знањем и одобрењем. Оваква реторика мандатара представља директан позив на насиље, потпуну суспензију владавине права на којој треба да се темељи уређена и правна држава и апсолутно непоштовање приватне имовине“, саопштио је „Доста је било“.

Како се наводи, „Доста је било“ је грађански покрет који подржава протесте грађана, али није организатор овог протеста нити помаже његову организацију, осим позива симпатизерима да му се придруже.

Поводом протеста у Београду због рушења објеката у централној београдској четврти Савамали, СНС саопштила је јуче да је то „још један циркус“.

У саопштењу СНС „честита организаторима још једног циркуса, познатим преварантима Пајтићу, Радуловићу, Живковићу и криминалцу Сандуловићу, што су и овај пут, као и прошли, успели да доведу хиљаду људи мање“.

Испред Скупштине града данас је одржан трећи протест у организацији иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ због рушења у Савамали у ноћи 24. априла.

Окупљени су поново затражили оставку градоначелника Београда Синише Малог уз поруку да „злочин захтева одговорност“.

Окупљени су након протеста кренули у шетњу централним улицама ка згради Владе Србије.