Прочитај ми чланак

Смењен начелник полиције у Шапцу; на многа питања се још увек чека одговор

0

Начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић смењен је са те позиције на измаку Старе године.

Ова одлука је донекле очекивана уколико се узме у обзир могућност да је командир био „отет“, те није било реакције полиције док су СНС батинаши ишли багером на људе и млатили голорук народ током блокаде на мосту Сави.

Е сад, чије наређење је шеф полиције тада спроводио, то нек објасни Минпуки. Министар и пуковник полиције Александар Вулин је дужан да објасни чему све ово, јер је управо он рекао како стоји из сваког свог полицајца, укључујући и командира Александра Крстића који је пребацио жену преко банкине током блокаде код „Сава центра“.

Подсетимо, народ је толико био огорчен одлуком шефа шабачке полиције Зорана Јевђенића да повуче полицију, кад су се батинаши појавили на мосту, да су их касније бојкотовали у граду. Ишло се дотле да нису желели да их услуже у кафићу или продавници, јер је испало да су се ставили на страну осуђиваног криминалца Милана Остојића Сандокана и СНС шерифа, уместо буду у служби грађана и штите јавни ред и мир.Е, сад, и председник државе и напредњака Александар Вучић рекао је да су на мосту били криминалци. Не ти што су багером ишли на грађане, не ти што су млатили моткама и чекићима народ, па се склањали у службене „шкоде“ шабачке власти, него ови што су исказивали незадовољство Рио Тинтом и загађењем наших природних добара. Обрнута стварност, јесте, нажалост.

Углавном, данак је платио шеф шабачке полиције Зоран Јевђенић. Ко је крив што градом на Сави влада Сандокан и његова СНС фаланка, ко је крив што полиција не штити све грађане, ко је крив што новинаре и опозиционаре стављају на потернице, ко је крив што полицајци не желе да иду на народ, али им пишу им пријаве… Ко је крив што се урушава сваки део друштва…. Питања су на која Шапчани и други грађани чекају одговор.