Прочитај ми чланак

Сликање испред аутобуса, па уписивање на списак: СНС врши ПРИТИСАК пред митинг

0

Увелико се врши притисак на запослене у јавном сектору да у суботу, 2. децембра иду у Београд на митинг, односно конвенцију Српске напредне странке и људима су дате тачне инструкције око свега.

– Треба да се сликамо испред аутобуса, пре поласка, па да се потпишемо на неки списак, који ће се однети у општину. Речено нам је и да када стигнемо у Београд, нигде не идемо, већ да се држимо групе. Мука ми је већ сада и једноставно не знам шта да радим. Нисам примљен за стално и та плата ми је све – каже особа која нам препричава како се Дољевац код Ниша увелико спрема за Београд.

Додаје да је жалосно што су се у ово врзино коло укључили млади људи који ћуте, трпе…

– И ја сам међу њима, нажалост. Много је нас младих који смо уцењени и на које се већ неколико дана врши притисак са свих страна, зову родитеље, зову нас. Најстрашније од свега је што управо ми треба да кажемо не тим претњама, уценама, а ми ћутимо и, ето, пунићемо аутобусе. Гадим се самом себи – описује оно што осећа млађи мушкарац који ће из Дољевца у суботу да крене ка Београду.

Додаје да, као и многи, једвачека да се коначно промен ивласт.

– Оно што кажу: „Сви су исти“, већ је отрцан израз. Па и да јесу, није важно, само да више не гледам овог и све његове пионе – љутито каже наш саговорник.

Подсећа да је заправо најважније да они који су на власти схвате да су смењиви.

– Зато сигурно нећу да гласам за СНС. И ако ми буду тражили да сликам листић, сликаћу заокружен број 1 а затим ћу да прецртам. Од мене више неће добити глас, без обзира на све – обећава он.

Много је оних који су решени да на овим предстојећим изборима не подрже СНС.

Како је ЦРТА раније писала, сваки листић је важећи, ако недвосмислено указује на једну листу или кандидата. Тако, на пример, можете све бројеве на изборном листићу да заокружите, али ако их након тога прецртате и оставите само један непрецртан, ваш листић је важећи. Тако ће и наш саговорник ако га баш присиле да уради.